Fenomenális! 1 millió négyzetméteres irodát épít a Google

Az Apple a Forster+Partners-t, a Facebook Frank O. Gehry-t, legutóbb pedig a Google bízta meg az NBBJ-t új főhadiszállás tervezésével. Mindhárom globális vállalat Kaliforniában, az infókommunikáció bölcsőjében építkezik, a Google ezen belül is Mountain View-ban fejleszti tovább központját. Szintén e város ad otthon két további óriásnak, a Mozilla Foundationnek, Symantec-nek.  A korábbi bevett gyakorlat helyett, […]

Az Apple a Forster+Partners-t, a Facebook Frank O. Gehry-t, legutóbb pedig a Google bízta meg az NBBJ-t új főhadiszállás tervezésével. Mindhárom globális vállalat Kaliforniában, az infókommunikáció bölcsőjében építkezik, a Google ezen belül is Mountain View-ban fejleszti tovább központját. Szintén e város ad otthon két további óriásnak, a Mozilla Foundationnek, Symantec-nek. 

A korábbi bevett gyakorlat helyett, miszerint a cég növekedésével a meglévő épületeket bővítették, most egy teljesen új irodapark felhúzását tervezik. A látványterven már publikált komplexum kétszer akkora lesz, mint a jelenlegi Googleplex: 925 ezer négyzetméternyi összterülettel büszkélkedhet majd. 

Korábban a Google közvéleménykutatást is tartott dolgozói körében arról, milyen legyen az új főhadiszállás, akik (szinte előre borítékolható módon) nagy tágas terekre és sok zöldterületre voksoltak. 

 
 
SOCIAL BOX