Oltári hely! Egy manhattani szivarszoba lett az új irodájuk

A Fueled azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egy kaptafára készülő mobilalkalmazások helyett olyan szoftvereket találjon ki, amelyek művészi szintre emelik tevékenységüket. Ehhez az unikális munkához egyedi, kreatív munkakörnyezet illik, Rameet Chawla, a cég vezetője is ezt az elvet tartotta szem előtt, amikor a HomePolish-hoz fordult. Az igazán igényes enteriőr is bizonyítja, […]

A Fueled azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egy kaptafára készülő mobilalkalmazások helyett olyan szoftvereket találjon ki, amelyek művészi szintre emelik tevékenységüket. Ehhez az unikális munkához egyedi, kreatív munkakörnyezet illik, Rameet Chawla, a cég vezetője is ezt az elvet tartotta szem előtt, amikor a HomePolish-hoz fordult.

Az igazán igényes enteriőr is bizonyítja, hogy milyen sokat számít, ha a cégvezetők és a tervezők egy hullámhosszon vannak, hiszen így a belsőépítész valóban a cégre tudja hangolni a belső tereket, a hangulat, a színhasználat, a formavilág pedig tükrözi az igényeket. Az eredmény egy fantasztikus munkatér, ahol semmi sem gátolja a munkatársakat a nagyszerű eredmények elérésében. 

Az iroda egy nagy nyitott tér, ahol számos tárgyaló rész kapott helyet a rögtönzött megbeszélések megtartására. Ez a cég is a spontán brainstorming jótéteményeiben bízik, ezért aztán senkinek sincs állandó helye, mindenki oda ül, ahol éppen helyet talál. Ez az ún. bullpen típusú iroda. Az ilyen munkahely-kialakítások amúgy is népszerűek a technológiai vállalkozásoknál, hiszen így a kooperáció fokozottabban érvényesülhet például egy programozási folyamatban. A kommunikációra helyezik a hangsúlyt és a magánszféra erőteljesen visszaszorul.

A társalgó pedig egy kényelmes rész, ahol puha fotelekben henyélhet a dolgozó. Arról nem szólnak a hírek, hogy kubai szivar és whisky megengedett-e ebben az angol kúriákra emlékeztető cégközpontnál. Vagy például érdekelne, hogy a puha kanapén lehet-e aludni, netán a miliőnek megfelelően sor kerül-e asztaltáncoltatásra, hogy megidézzék a konkurencia legféltettebb titkait. 

Úgy érezhetjük magunkat ezen a helyen, mintha egy elsárgult fényképen a nagymama otthona jelenne meg a régmúltból. Kedves képek a falakon, fiókos szekrények, bőrönd, és egyéb használati tárgyak. Az egész enteriőrt belengi egyfajta antik stílus, ahol nem a most divatos hurráoptimista színvilág dominál, hanem egy decens, polgári miliő bontakozik ki. Ez szintén megkülönbözteti az irodát a manapság szokványos, főként technológiai cégek számára kialakított high-tech fílingtől és hú de laza vagyok életérzéstől. 


 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX