Einstein lájkolná! Így néz ki egy közösségi iroda Amszterdamban!

A 800 négyzetméteres Coworking Amsterdam névre hallgató irodát Graziosi Progetti tervezte a mintegy 4 hektáros Zuidpark üzleti komplexumban. Ebben a közösségi irodában számos munkahely-típus megtalálható, amely az ilyen célú szolgáltatások legfőbb értéke. Összességében 80 munkahelyet alakítottak ki, amelyek között találunk megosztott munkaállomást, bérelhető tárgyalót vagy éppen privát szobákat egyéni, illetve közösségi tevékenységekre. Az elszeparált irodákat […]

A 800 négyzetméteres Coworking Amsterdam névre hallgató irodát Graziosi Progetti tervezte a mintegy 4 hektáros Zuidpark üzleti komplexumban. Ebben a közösségi irodában számos munkahely-típus megtalálható, amely az ilyen célú szolgáltatások legfőbb értéke. Összességében 80 munkahelyet alakítottak ki, amelyek között találunk megosztott munkaállomást, bérelhető tárgyalót vagy éppen privát szobákat egyéni, illetve közösségi tevékenységekre. Az elszeparált irodákat és tárgyalókat a helyi hajózási hagyományoknak megfelelően konténerekben alakították ki.

Beton, fém és színek. Nagyjából ezeket lehet kombinálni egy régi raktárban, ha az ódon épületet gatyába akarjuk rázni, és bele kívánjuk csempészni a 21. század igényeit. Itt sem történt más, de mielőtt leszólnánk bármit is, a tér osztása, és azok újabb osztása egy olyan látszólag kaotikus teret hozott létre, ahol valójában mindennek megvan a maga helye. A kooperáció és a privátszféra jól megférnek egymással.

Élénk színek vibrálnak a térben, amelyekkel oldják az építőipari fílinget és szürkeséget. Az esztétikus bútorok pedig megfelelő kontrasztot képeznek a modern térrel szemben, így mégsem érezzük úgy, hogy egy lánctartozás miatt félbemaradt építkezésen tartózkodunk. Illetve dehogynem, csak aztán felébredünk, és rájövünk, hogy ilyesmi nem nagyon van a hollandusoknál. Úgyhogy meg is nyugodhatunk.

Az amszterdami közösségi iroda a rugalmas munkaállomásokra helyezi a hangsúlyt. A szabad terekkel pedig inspirálni kívánja a szolgáltatásait igénybe vevő vállalkozókat és kezdő cégeket, hiszen ha belépünk ide, csakis a növekedés juthat az eszünkbe. Felfelé, oldalra és mindenfelé. A szabadság amúgy is jól áll a hollandoknak, mindezt jól képviseli a bejárat fölött olvasható Einstein-idézet: az igazán nagy és inspiráló dolgokat olyan személyek hozzák létre, akik valóban szabadon dolgozhatnak. 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

SOCIAL BOX