Roadshow a zöld irodákért

    Bodroghelyi Csaba kifejtette: a Zöld Iroda Roadshow kamionja áprilisban végigjárja az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeit azért, hogy a munkaerőpiacon hamarosan megjelenő fiatalokat megismertessék a zöld irodai megoldásokkal. A program 48 millió forintból valósul meg a Környezet és Energia Operatív Program keretében, 95 százalékos támogatással, 5 százalékos önerő mellett.     Az egyesület a pályakezdő […]

    Bodroghelyi Csaba kifejtette: a Zöld Iroda Roadshow kamionja áprilisban végigjárja az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeit azért, hogy a munkaerőpiacon hamarosan megjelenő fiatalokat megismertessék a zöld irodai megoldásokkal. A program 48 millió forintból valósul meg a Környezet és Energia Operatív Program keretében, 95 százalékos támogatással, 5 százalékos önerő mellett.
   
Az egyesület a pályakezdő generáció lendületére és kreativitására is számít, hiszen friss diplomásként ők sem szeretnének túlfűtött-túlhűtött, energiapazarló, hulladékgyártó irodában, neonfényben, papírhalmok között dolgozni. Nekik szól a Greeneration kampány, amely idén tavasszal öt nagyváros – Szeged, Győr, Miskolc, Pécs, Debrecen – egyetemeinek karrierexpójára juttatja el a zöld mintairodaként berendezett rendezvénykamiont, amely kézzelfoghatóan, testközelből mutatja be, milyen lehet egy irodai környezet, ha azt tudatosan, környezet- és emberbarát módon alakítják ki.
   
A mintairoda berendezési tárgyai mind újrahasznosíthatók. A papírból készült polcokon környezetbarát irodaszerek sorakoznak, működése víz- és energiatakarékos, a nagyobb zöldfelületeknek köszönhetően a levegő tisztább. A program szakemberei az egyes helyszíneken a megvalósításhoz ötleteket, elméleti tudást és gyakorlati kialakítási módszereket is adnak. Az érdeklődőket a zöldmunkahelyekről szóló kerekasztal beszélgetés is várja.
   
A Követ Egyesület közreműködésével 15 év alatt 120 cégnél 18 ezer dolgozó több mint 300 ezer négyzetméter irodát alakított át a Zöld Iroda Program keretében olcsóbbá, tisztábbá, energiatakarékossá, környezetkímélővé és emberbaráttá. Idén már 20 cég jelentkezett erre a megmérettetésre.

SOCIAL BOX