Egy kábelgyárba fészkelték be magukat a reklámügynökök

Krakkó Zablocie körzetében jelentős múltra tekint vissza az ipar, ahol a Pride and Glory interaktív ügynökség berendezte új székhelyét. Ők egy régi kábelgyárat néztek ki maguknak, ha már atombunker nem akadt. Az üzemcsarnok különleges miliőjében modern irodaterületet alakítottak ki. A 810 m2-es üres, ipari terület igazi kihívás volt a Morpho Studio számára, amely a terveket […]

Krakkó Zablocie körzetében jelentős múltra tekint vissza az ipar, ahol a Pride and Glory interaktív ügynökség berendezte új székhelyét. Ők egy régi kábelgyárat néztek ki maguknak, ha már atombunker nem akadt. Az üzemcsarnok különleges miliőjében modern irodaterületet alakítottak ki. A 810 m2-es üres, ipari terület igazi kihívás volt a Morpho Studio számára, amely a terveket szállította.

Justyna Friedberg építész így fogalmazott: „találtunk egy üres csarnokot oszlopokkal, vagyis teljesen az alapoktól kellett felépítenünk a projektet. Először ki kellett alakítanunk az alaprajzi elrendezést, ennek keretében kijelöltük a kisebb-nagyobb tárgyalók, az irodák és a vizesblokkok helyét.”

A megbízó meglehetősen igényesnek mutatkozott, ami egy reklámügynökségtől amúgy is elvárható. Hiszen munkájuk során fontos a külső arculat, hogy az ügyfeleket meggyőzzék innovatív, kreatív és hatékony munkavégzésükről. Vagyis a belső egyedülálló terek megalkotása nem csak azért volt fontos, hogy megfelelő környezetben alakítsák ki a munkaállomásokat, hanem valójában a cég imidzsét is ezzel építették tovább. 

A gyár eredeti atmoszférájának megőrzése mellett a prioritás természetesen az volt, hogy egyfajta melegségérzettel töltsék meg a teret: az alkalmazottak és az ügyfelek valóban otthonosan érezzék magukat. Ennek érdekében a fahasználat erőteljesen megjelenik, többek között a tárgyalókban néhány asztal, a recepciós pult és a polcos szekrények fából készültek. Ezeket az „alapanyagokat” egy 100 éves öreg ház lebontása során szerezték.

A recepciónál egyfajta raklap-installációra helyezték a nyomtatót, de maga a pult is úgy tűnik fel, mintha bontott faanyagokat illesztettek volna egymásra. A legkifinomultabb lakberendezési tárgyak a Foscarini Troag lámpák és az egyedileg tervezett bútorok, amelyek különleges hangulatot generálnak a nagy belmagasságú terekben. 

A nyitott konyha, amely szigetként helyezkedik el a hatalmas térben, arra hivatott, hogy néhány percre összeverbuválja a munkatársakat. Itt egy hatalmas, masszív asztal uralkodik, amelyet ellenpontoznak a fekete lámpatestek. Az egyik tárgyalóban pedig kartonból készült szarvas fejek vizslatják a falról a dolgozókat. Ez a fajta játékosság és egyediség tudat alatt megint csak az ügyfeleknek is szólhat, hogy lássátok feleim, mi ilyet is tudunk.

A tárgyalókban és a vezetőség irodáiban az ajtókat üvegfalakba építették. Mintha egy originális installáció részesei lennénk, ahol a természet találkozik az átlátszósággal és a nyitottsággal. Vagyis a nagybetűs transzparenciával. Az átlátszó felületek persze arra is jók, hogy a hatalmas loft nyitott tereit ne törjék meg, és úgy alakítsák ki az alaprajzi struktúrát, hogy az egyes divíziók, a tárgyalók és a vezetőség irodái egyetlen egységes enteriőrt alkossanak. 


 


 


 


 

SOCIAL BOX