Így dolgoznak a nagymenők! Villámcsődület, croissant, amerikai álom

Az 1988-ban alapított Capital One egy amerikai bankcsoport, amely a Fortune magazin által összeállított 500 legnagyobb amerikai vállalat ranglistáján is szerepel. A kétezres években megszaladt a társaságnak, és jó néhány bankot felvásárolt. A 2008-as világgazdasági válság sem törte meg a lendületüket, tovább erősödtek. Talán ennek is köszönhető, hogy virginiai székhelyüket teljesen felújították és átalakították. Ráadásul […]

Az 1988-ban alapított Capital One egy amerikai bankcsoport, amely a Fortune magazin által összeállított 500 legnagyobb amerikai vállalat ranglistáján is szerepel. A kétezres években megszaladt a társaságnak, és jó néhány bankot felvásárolt. A 2008-as világgazdasági válság sem törte meg a lendületüket, tovább erősödtek. Talán ennek is köszönhető, hogy virginiai székhelyüket teljesen felújították és átalakították. Ráadásul olyan modern alapelvek alapján, amelyek eddig főleg a technológiai cégeket és a reklámügynökségeket jellemezték.

A kulcsszó persze itt is a nyitott iroda volt. A Capital One az új enteriőrrel bebizonyította, hogy egy pénzügyi vállalkozás szintén lehet innovatív a munkakultúrát és a technológiai vívmányok alkalmazását tekintve, nem csak az IT-cégek villoghatnak ilyesféle szerepkörben. Attól függetlenül, hogy egy ilyen jelentős értéket képviselő társaságnál az alá- és fölérendeltségi viszonyok jóval merevebbek, mint például egy kreatív cégnél. 

Azért, hogy az egységes és együttműködő csapatra épülő munkakultúrát megvalósítsák, megbízták az OTJ építészirodát. A tervezők egy olyan nyitott, rugalmas teret kreáltak, ahol a közös gondolkodás és a brainstorming új értelmezést kapott, hiszen a belső szerkezeti elemek, a válaszfalak szinte légies könnyedséggel tárulnak a látogatók szeme elé, amelyen keresztül a szellem szabadon szárnyalhat. De hogy egy földhözragadtabb praktikumot is megjegyezzünk, a válaszfalakon írótáblák találhatók, ahová bárki kedve szerint felskiccelheti ötleteit, vagyis egyfajta flash mob, villámcsődület keretében kisebb agytréningek szervezhetők.

A belsőépítészeti megoldások egy vibráló, vicces és emberközpontú atmoszférát teremtenek, ahol igazán jó érzés lehet dolgozni. Kis faborítású kuckókat alakítottak ki színes pufokkal, táblával, ahol szinte baráti társaságban, teázgatva munkálkodhatnak a csapatok, kisebb tímek. A konyha sem mentesített övezet, hiszen egy croissant és egy melange társaságában figyelhetjük, amint túlbuzgó kollégánk hihetetlen ötleteket körmöl a táblára. 


 

 

SOCIAL BOX