Ez brutális! Ilyen munkahelyet még sosem láttunk!

Mielőtt bemutatnánk koppenhágai székházukat, néhány szó a pénzintézetről. A Saxo Bank viszonylag új szereplő a pénzpiacon, hiszen a hazai, dán szintérről 2001-ben lépett ki az európai porondra. Amúgy 1991-ben alapították, és az új idők szavát jókor hallotta meg, hiszen online kereskedésre és befektetésre szakosodtak. Ma Dánia mellett 21 országban vannak jelen, és 180 országban rendelkeznek […]

Mielőtt bemutatnánk koppenhágai székházukat, néhány szó a pénzintézetről. A Saxo Bank viszonylag új szereplő a pénzpiacon, hiszen a hazai, dán szintérről 2001-ben lépett ki az európai porondra. Amúgy 1991-ben alapították, és az új idők szavát jókor hallotta meg, hiszen online kereskedésre és befektetésre szakosodtak. Ma Dánia mellett 21 országban vannak jelen, és 180 országban rendelkeznek ügyfelekkel. Még néhány adat róluk: 1300 munkatárs 54 nemzetből. Meglehetősen innovatív vállalkozásnak tűnik, hiszen számos nemzetközi díjat besöpörtek, sikerük titka abban rejlik, hogy a virtuális világban és az online kereskedésben nincsenek határok sem térben, sem időben. Na, eme kis marketingszöveg után jöjjön a nagybetűs székház! 

A Saxo Bank a villámgyors fejlődésének köszönhetően 2008-ban új díjnyertes irodaházba költözött, amely a 3XN Architects munkáját dicséri. Nem csak homlokzata és szerkezeti kialakítása miatt különleges épület, hanem a belső terek és dizájnelemek szempontjából sem egy tucat objektum. Ugyanis a belső tereket különleges művészeti tárgyak uralják, amelyek az úgynevezett Saxo Gyűjtemény részei. Ez a kollekció minden évben azzal párhuzamosan gyarapszik, hogy a cég világszerte terjeszkedik, így egyre több munkateret alakítanak ki, amelyeket új képzőművészeti tárgyakkal népesítenek be. 

Az első három évben a kortárs művészet állt érdeklődésük középpontjában, és fiatal, feltörekvő művészektől vásároltak alkotásokat – a koppenhágai központ miatt elsősorban dánokat. De a Saxo Gyűjtemény nem csak festményeket tartalmaz, hanem különleges tárgyakat, installációkat is bemutat. Vagyis szponzorációs tevékenységet folytatnak, a fiatal dán művészet mentoraiként lépnek fel. Bár Magyarországon is lennének ilyesféle kezdeményezések.


 

A Saxo Bank az iroda kialakításának filozófiai hátterét egyébként a következőképpen magyarázza. A Saxo Bank egy alapértéke a büszkeség. Büszkeség a munkában, büszkeség a teljesítményben és büszkeség a munkáltatóban. Ennek a gondolatmenetnek természetes kiterjesztéseként a bank arra törekszik, hogy alkalmazottai számára egy olyan munkakörnyezetet teremtsen, amelyet szeretnek, és amely kellőképpen inspiráló, és amire az alkalmazottak is büszkék. 

Valószínűleg a cél megvalósult, hiszen itt aztán nem kell attól tartani, hogy a szürke falak közé beszorított szürke cellákban szürkén telnének a dolgozók napjai. A Saxo Bank tudatosan törekedett arra, hogy irodái kitűnjenek az átlagból, így maximálisan elkötelezettek az innovatív építészet, dizájn és vizuális művészet mellett. Bár az ügyfelek a virtuális valóságban találkoznak a bankkal, hiszen internetes felületen zajlik az ügyintézés, a fizikai valóság is nagyon fontos a bank menedzsment számára. 

A vezetőség ugyanis aktívan részt vesz az épület fejlesztésében, és biztosítják a feltételeket ahhoz, hogy ilyesféle dekoráció vegye körbe az alkalmazottakat. Úgy gondolják, hogy ez a különleges enteriőr jelentős hatást gyakorol az alkalmazottak hatékonyságára, pozitív hangulatára és végső soron a cég jövőjére. És mennyire igazuk van! 


 


 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 

 

SOCIAL BOX