Folytatódik a Váci úti sikertörténet

A teljes irodaállomány közel 18%-át (471.560 négyzetmétert) magába foglaló részpiac az elmúlt időszak kedvezőtlen gazdasági körülményei ellenére is tartósan a piaci átlag felett teljesített. A terület iránti keresletet jól érzékelteti, hogy a 2012 során kibérelt irodaterületek egyötöde Váci úti épületben helyezkedik el; és míg a piacon általánosan jellemző üresedési mutató az előző egy évben 19,2%-ról […]

A teljes irodaállomány közel 18%-át (471.560 négyzetmétert) magába foglaló részpiac az elmúlt időszak kedvezőtlen gazdasági körülményei ellenére is tartósan a piaci átlag felett teljesített. A terület iránti keresletet jól érzékelteti, hogy a 2012 során kibérelt irodaterületek egyötöde Váci úti épületben helyezkedik el; és míg a piacon általánosan jellemző üresedési mutató az előző egy évben 19,2%-ról 21%-ra emelkedett, a Váci úti épületek telítettsége nem változott: az üres területek aránya továbbra is csak 18% körül van.

Az adott régió a fejlesztők körében is töretlen népszerűségnek örvend: a már elindított projektek jelentős hányada itt valósul meg, összesen mintegy 151 ezer négyzetméternyi irodaterülettel bővítve majd a lokálisan elérhető kínálatot.
Ebben a pezsgő piaci környezetben kapta meg legújabb kizárólagos irodabérbeadási megbízását az Eston Zrt.: a kiemelkedő minőségéről ismert Váci 33 irodaház bérbeadásával kapcsolatos teendőket – a tulajdonos felkérésére – a Váci úti irodák kiadásában jártas szakemberek látják el. 

A közel 17.400 négyzetméteres, emblematikus épület a Váci út – Dózsa György út találkozásánál fekszik, megközelíthetősége így minden szempontból kiváló. Az ingatlan a bérlők körében impozáns megjelenése, tágas, természetes fénnyel jól megvilágított irodaterei, kiemelkedő minőségű műszaki megoldásai és szolgáltatásai kapcsán vált népszerűvé. A bérbeadó a környezettudatosságra nagy hangsúlyt fektet: az épület megszerezte a LEED Silver környezetvédelmi minősítést, ami az energiafelhasználás csökkentése révén kézzelfogható előnyökkel jár a bérlők számára is. A közelmúltig 100%-os telítettséggel üzemelő irodaház keresettsége az előzetes igényfelmérések alapján továbbra is magas, így az Eston szakemberei a most elérhetővé vált összesen mintegy 1900 négyzetméternyi irodaterület és 160 négyzetméternyi üzlethelyiség gyors bérbeadásában bíznak. 

„Örömmel fogadtuk a tulajdonosi felkérést a Váci 33 irodaház területeinek kizárólagos bérbeadási feladatainak ellátására. Hiszünk abban, hogy ezen a kiváló lokáción a most elérhetővé vált irodaterületek minőségükkel és kedvező adottságaikkal különlegesen jó lehetőséget biztosítanak azoknak a cégeknek, akik a budapesti irodapiac legfrekventáltabb területén A+ kategóriájú épületben keresnek közepes méretű (300 – 720 négyzetméter közötti) bérleményt. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a Váci 33 irodaházban bérbeadó területek már teljes irodai kiépítéssel rendelkeznek, így az adott
méretkategóriában azonnali megoldást jelentenek az irodát keresőknek.” – mondta el Salamon Adorján, a Váci 33 irodaház kizárólagos bérbeadó ügynöksége, az Eston International elnök-vezérigazgatója.

Az Eston International kizárólagos iroda-bérbeadási megbízási állománya az új felkéréssel közel 210 ezer négyzetméterre bővült. A cég tanácsadói már eddig is számos alkalommal jártak el sikerrel különböző Váci úti irodaingatlanok kiadásában, így elmondható, hogy ezen a részpiacon szinte minden irodaigényre tudnak megoldást ajánlani. 

SOCIAL BOX