Felújított irodaházé lett a BREEAM Very Good minősítés

A végleges (final) BREEAM minősítést az épület átadás-átvétele után, a megvalósult követelményeket dokumentáló tervek és leírások benyújtását követően adta ki az épületnek a BRE, a BREEAM brit anyaszervezete.” A projektet teljes egészében felújításként valósították meg, amely már a tervezési fázisban is elnyerte a BREEAM Very Good köztes (interim) minősítését. Az építkezés befejezése után, a kivitelezés […]

A végleges (final) BREEAM minősítést az épület átadás-átvétele után, a megvalósult követelményeket dokumentáló tervek és leírások benyújtását követően adta ki az épületnek a BRE, a BREEAM brit anyaszervezete.”

A projektet teljes egészében felújításként valósították meg, amely már a tervezési fázisban is elnyerte a BREEAM Very Good köztes (interim) minősítését. Az építkezés befejezése után, a kivitelezés fenntarthatóságának mérlegelése, illetve a megvalósult épület értékelése alapján állapították meg az irodaépület végleges pontszámát, amely jelenleg a legmagasabb értékű Magyarországon” – összegezte Lipcsei Gábor projektigazgató, a minősítő csapat vezetője.

A BUD Office Center ki tudta használni a BREEAM összetett értékelési rendszerét, amely számos esetben díjazza a felújítás környezettudatosságát.

“A Budapest Airport számára az első pillanattól, azaz már a tervezéstől fogva kiemelten fontos követelmény volt, hogy az új irodaépület minden szempontból megfeleljen a BREEAM-előírásoknak” – hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója.

Hozzátette: “A bérlőink már hosszú hónapok óta élvezik a korszerűen megvalósított épület és a repülőtéri környezet minden előnyét. Az Óbuda Csoporttal folytatott együttműködésünk ezen a területen is kiállta a gyakorlat próbáját.”

SOCIAL BOX