Íme a Wonderfactory extrém irodája. Üdvözlünk a Pokolban!

A Wonderfactory interaktív ügynökség New York szívében alakította ki egészen különleges irodáját. A liftből egy kisebb térbe jutunk, ahol egy könyvespolc néz velünk farkasszemet, amúgy se kép, se hang. Ha azonban meghúzzuk a plafonról lelógó csengőzsinórt, akkor elfordul a könyvespolc, és feltárul egy titkos ajtó, amely az irodába vezet. Mintha egy angol ódon kastélyba kerültünk […]

A Wonderfactory interaktív ügynökség New York szívében alakította ki egészen különleges irodáját. A liftből egy kisebb térbe jutunk, ahol egy könyvespolc néz velünk farkasszemet, amúgy se kép, se hang. Ha azonban meghúzzuk a plafonról lelógó csengőzsinórt, akkor elfordul a könyvespolc, és feltárul egy titkos ajtó, amely az irodába vezet. Mintha egy angol ódon kastélyba kerültünk volna, ahol titkos járatokon közlekedhetünk. Már csak a lakájok, a szobalányok és a főkomornyik hiányzik, és kezdődhetne a Csengetett, mylord? kultikus sorozat. Persze az is lehet, hogy a sorozat folytatásához keresnek szereplőket és egy különleges castingra érkezik a szépreményű látogató.

Mindenesetre, amikor meghúzzuk a csengőzsinórt, a könyvespolc egyik példánya figyel minket. Ráadásul stílszerűen az 1984 című mappában lett elrejtve a kamera, hogy érezzük: a Nagy testvér rajtunk tartja a szemét. Odabent aztán feltárul a csoda. A nyitott iroda még csak hagyján, de a számtalan kiállítási tárgy, kényelmes fotel elkápráztatja a belépőt. Persze pénz van benne dögivel. A könyvtár nevezetű közösségi szoba szintén egy különleges helyszín, amely az 1930-as évek stílusában épült. Az ebédlő sem tipikus hely, inkább egy keleti étteremre emlékeztet, ahol párnákon ülnek az étkezni vágyók. Ez a hely a Mie N Yu étterem világát adoptálja, ahol az egyes kultúrák szerint különböző étkezőszobákat és menüsorokat alakítottak ki.

De van még jó néhány truváj. Például az egyik mítingszobába a beépített ruhásszekrényen keresztül lehet eljutni. A titkos helyiség elvileg a titkos gondolatok tárháza, vagyis itt agyalnak az új ötleteken, mivel azt feltételezik, hogy ez jobban inspirálja a munkatársakat. Az egyik tárgyalójukat pedig szimplán Pokolnak nevezik, ahol a székek tetején ördögfejek találhatóak, és a gumiszobára emlékeztető falak vörös színben pompáznak. Erre csupán 285 ezer dollárt költöttek.

A várószobában szegény látogatók az Empire State Buildingre vethetnek egy pillantást. Amúgy két nagy nyitott tér van kialakítva, ahol a munkatársak tímek szerint szerveződnek. Az egyik pihenőszobában pedig van egy úgynevezett Kritika Fal is, ahol a legújabb munkáikat állítják ki, és azokhoz szabadon lehet kommentárokat írogatni. Valóságos keresztre feszítés ez. Ezen kívül még számos grafikai dizájn nyűgözi le az ide látogatókat. Ebből az irodából is látszik, hogy tech vállalatok a 21. század hajnalán nagyot szakítanak mind anyagilag, mind kreativitás szempontjából.
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

SOCIAL BOX