Régiségkereskedésben melóznak a szoftverfejlesztők

A New York-i Fueled a 21. század technológiai forradalmának terméke, hiszen mobil-alkalmazásokat és weboldalakat terveznek. Annyira jól megy nekik, hogy immár egy második irodát is kialakítottak a Homepolish segítségével. Az első irodát már megcsodálhattuk közösen, és ez az új sem kevésbé exkluzív. Ugyanazt mondhatjuk, mint az előző irodájuknál, szinte egy angol klub szivarszobájában érezhetjük magunkat, […]

A New York-i Fueled a 21. század technológiai forradalmának terméke, hiszen mobil-alkalmazásokat és weboldalakat terveznek. Annyira jól megy nekik, hogy immár egy második irodát is kialakítottak a Homepolish segítségével. Az első irodát már megcsodálhattuk közösen, és ez az új sem kevésbé exkluzív. Ugyanazt mondhatjuk, mint az előző irodájuknál, szinte egy angol klub szivarszobájában érezhetjük magunkat, ahol puha fotelekben dőlnek el az élet nagy kérdései. Itt ugyan nem háborúkról és világpolitikai stratégiákról esik szó, de a technológiai újítások szintén alapvetően meghatározzák jövőnket.

A komfortos és otthonos belsőépítészeti megoldások azonban nem csak egy klubra hajaznak, hanem akár egy régiségkereskedő otthonát is megjeleníthetik, vagyis ami nem fért el az antikvitásbolt kiállítóterében, azt felcipelték a lakásba. Bár a munkaállomások csoportok szerint sorba rendeződnek, mégsem veszik annyira szigorúan az ültetési rendet, mint mondjuk egy porosz mentalitású középiskolában, hiszen ha a munka úgy kívánja, bárki átülhet máshová, amelyet épp kinéz magának. Ha meg ismét össze kell jönni egy kis ötletelésre, akkor jöhet a tábla és a közösségi munka.

Szinte olyanok az itt dolgozók, mintha egyetemisták közösen béreltek volna ki egy lakást. Azzal a különbséggel persze, hogy itt nincsenek elszórt koszos ruhaneműk, üres boros üvegek, és a padló sem hemzseg a morzsáktól. Mivel a szoftvergyártók meglehetősen sokat agyalnak egy-egy ötleten, hogy aztán hosszasan csiszolgassák a késztermékeket, ezért jó néhány táblát helyeztek el a falakon, ahová szabadon lehet megjegyzéseket, ötleteket írogatni. Ahogy Rameet Chawla alapító mondja: „egy olyan iroda jött létre, amely egyfajta kreatív központként funkcionál a cég tehetséges dolgozóinak, és amely helyet biztosít a cég programjai számára is.” 


  


 


 


 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX