Év végéig duplázna az OTP Ingatlanpont

Az ingatlankínálat megduplázását, további hálózatbővítést, erőteljes munkaerő-toborzást, és újabb ügyfélszegmensek felé történő nyitást tervez a 2013-as évre az OTP Ingatlanpont. A cég a napokban fontos mérföldkőhöz érkezett, a kínálata ugyanis a napokban meghaladta az 5000 eladó ingatlant. „Hosszú utat tettünk meg az egy évvel ezelőtti indulásunk óta, ez idő alatt sikerült a nulláról felépíteni az […]

Az ingatlankínálat megduplázását, további hálózatbővítést, erőteljes munkaerő-toborzást, és újabb ügyfélszegmensek felé történő nyitást tervez a 2013-as évre az OTP Ingatlanpont. A cég a napokban fontos mérföldkőhöz érkezett, a kínálata ugyanis a napokban meghaladta az 5000 eladó ingatlant.

„Hosszú utat tettünk meg az egy évvel ezelőtti indulásunk óta, ez idő alatt sikerült a nulláról felépíteni az országos közvetítőhálózatunkat, amely jelenleg 26 irodával működik és egyedülálló módon minden megyében rendelkezik képviselettel. Mára a legnagyobb hálózatok között tartanak számon bennünket” – értékeli az eltelt egy évet Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezető igazgatója.

Az OTP Ingatlanpont számokban
• több mint 5000 eladó ingatlan
• 26 iroda, ebből 21 vidéken, öt a fővárosban
• több mint 300 dolgozó
• legdrágább eladó lakóingatlan: 360 millió forintos vidéki kastély
• legolcsóbb eladó lakóingatlan: 1,3 millió forintért családi ház Győr-Moson-Sopron megyében

A cég ingatlankínálata folyamatosan és lendületesen bővül, a jelenleg elérhető több mint ötezer ingatlan jelentős része egyedi, azaz csak az OTP Ingatlanponton keresztül vásárolható meg. Az OTP csoport saját tulajdonában álló ingatlanjai mellett az ingatlanállománynak már több mint felét a piaci megbízások teszik ki, és ezen a téren további jelentős bővülésre számítanak az év hátralevő részében.

„A még teljesebb körű, még rugalmasabb ügyfélkiszolgálás érdekében az eddig használt kizárólagos megbízások mellett immáron általános szerződésekkel is állunk az ingatlaneladók szolgálatára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben nagy számban várjuk olyan ügyfelek érkezését is, akik esetleg már másik közvetítővel is leszerződtek” – magyarázza az ügyvezető igazgató. „Ennek is köszönhetően, valamint a jelenlegi növekedési ütemet figyelembe véve azt várjuk, hogy az év végére megduplázódhat az OTP Ingatlanpont állománya, és meghaladhatja a tízezer ingatlant” – teszi hozzá.

Az idei évben a hálózatfejlesztést is folytatja az OTP Ingatlanpont, de a korábbi megyei fókusz mellett a közeljövőben elsősorban a fővárosban nyitnak új irodákat. A hálózatbővítés természetesen munkahelyteremtést is jelent egyben. „Jelenleg összesen több mint háromszázan dolgoznak a cégnél, ám folyamatos a toborzás vidéken és Budapesten egyaránt. Terveink szerint év végéig 400 főre nőhet a munkatársaink száma”- mondja Kosztolánczy György.

A támogatási környezet segítheti az ingatlanpiacot

„Az állami kamattámogatású hitel kedvező januári változásai, valamint a használt lakás vásárlására használható félszocpol tervezett bevezetése kedvezően hathatnak az ingatlanpiaci idei évi teljesítményére” – véli Kosztolánczy György. Mindezeknek is köszönhetően meglátása szerint 2013-ban már reális esély van arra nézve, hogy hosszú évek óta először meghaladja a százezer darabot az éves tranzakciószám. „Óriási késleltetett kereslet van a piacon, mivel az elmúlt évekre jellemző évi 80-95 ezer tranzakció távol áll az „egészséges piaci szintnek” tartott 150-160 ezres adásvételtől. A finanszírozási feltételek kedvező változásának hatására ez a kereslet fokozatosan visszacsatornázódhat a piacra, ehhez azonban az is szükséges lenne, hogy helyreálljon a bizalom is a piacon” – véli.  Ami az ingatlanárakat illeti, Kosztolánczy György szerint addig nem lehet lényegi drágulásra számítani, amíg nem haladja meg a százezret a tranzakciószám.

SOCIAL BOX