Gigaméretű zöldtetőt és szórakoztató negyedet építenek Párizsban

A nyertes pályázat tervei szerint a városfejlesztési elemeket kombinálják a hatalmas nyitott térrel, így az újonnan felépülő Europa City a látogatók és az itt lakók számára egy dinamikus, cselekvő központ lesz, ahol a városi élet legkülönfélébb funkciói fognak megjelenni. Az új városnegyed a Charles de Gaule Repülőteret Párizzsal összekötő út mentén helyezkedik el, és olyan […]

A nyertes pályázat tervei szerint a városfejlesztési elemeket kombinálják a hatalmas nyitott térrel, így az újonnan felépülő Europa City a látogatók és az itt lakók számára egy dinamikus, cselekvő központ lesz, ahol a városi élet legkülönfélébb funkciói fognak megjelenni. Az új városnegyed a Charles de Gaule Repülőteret Párizzsal összekötő út mentén helyezkedik el, és olyan sokszínű programokkal várják majd a látogatókat, hogy ez a remények szerint fellendíti Párizs északi részeinek turisztikai vonzóerejét.

Az egész terület olyan lesz mint egy hatalmas zöld tisztás, mint egy lendületes és bejárható zöldtető. Az egyes szintek szinte hullámoznak a tájban, míg alattuk kerülnek elhelyezésre a különböző funkciójú új épületek. Új terek, mesterséges sípályák, kiskereskedelmi épületek, rekreációs területek épülnek majd. Expanzív zöld terek, golfpálya és egy olyan integrált rendszer, amely összeköti a zöld felületeket a kiskereskedelmi területekkel. A tervek szerint az egyes funkciók átfedésben lesznek egymással, hiszen a rétegek egymásra épülnek, a nyitott korzók és épületek dinamikus kombinációt alkotnak. A területet behálózó kis sétányok a párizsi belvárosi utcák intimitását hivatottak szimbolizálni.

Az Europa City-n áthaladó sugárutak egy összefüggően kanyargó hurkot alkotnak a fejlesztési területen – mindeközben hat zónán haladnak át, amelyek Európa különböző régióit jelképezik. De nemcsak ezek az elemek jelzik a projekt kreatív megközelítését a városfejlesztést illetően, amely integrálja a szomszédos környezetet is, hanem egy kifinomult egyensúlyt teremt a növekvő népsűrűség és a nyitott tér között. A balansz a kulcsszó. Hiszen miközben 80 hektárnyi területen zajlanak majd a földmunkálatok, igyekeznek megőrizni a hatalmas tér nyugalmát és természetességét.



 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX