Íme az új Rockefellerek és forradalmárok extra irodája!

A Quirky termékfejlesztő társaság 2009 óta működik, és a fogyasztók által megtervezett egyedi tárgyak gyártására szakosodtak. A céget az akkor mindössze 22 éves Ben Kaufman alapította, és igen szépen kinőtték magukat. Úgy mondják, hogy ez a közösségi termékfejlesztés a harmadik ipari forradalom, és amíg az eddigi kettő a tömeggyártás és a termékek egységesítése felé mozdította […]

A Quirky termékfejlesztő társaság 2009 óta működik, és a fogyasztók által megtervezett egyedi tárgyak gyártására szakosodtak. A céget az akkor mindössze 22 éves Ben Kaufman alapította, és igen szépen kinőtték magukat. Úgy mondják, hogy ez a közösségi termékfejlesztés a harmadik ipari forradalom, és amíg az eddigi kettő a tömeggyártás és a termékek egységesítése felé mozdította el a termelést, ez a harmadik az egyediséget és az eredetiséget támogatja. A Quirky egy közel 200.000 felhasználót tömörítő közösség, ahol a tagok egyrészt beküldik saját ötleteiket, másrészt részt vesznek a tervezés és megvalósítás fázisaiban is.

A közösségi termékfejlesztés lehetővé teszi, hogy a megszülető termékek maximálisan megfeleljenek az aktuális piaci igényeknek. Ha egy tárgyból kellő mennyiség fogy el az online boltban, akkor jöhet a tömeggyártás. A Quirky minden egyes darab online értékesített termék után 30, a boltban eladott termékek után pedig 10 százalékot fizet az ötletgazdának. Az alapítás óta a Quirky eddig mintegy 300 új termékkel jelent meg a lakossági piacon, és ezt a számot hetente kettővel növeli. A Quirky weboldalára bárki feltöltheti termékötletét, így hetente mintegy 1500 új ötlet érkezik be a társasághoz. A legtöbb szavazatot kapó ötletből a cég terméket fejleszt profi tervezők bevonásával, és az adminisztrációs ügyeket is kézbe veszi. Az egyik legismertebb példa Jake Zien Pivot Power névre hallgató elosztója, amelyből már a gyártás előtt eladtak vagy kétezer darabot, és eddig több százezer dollárt kerestek vele.


 

De most nézzük az alkotás színhelyét, ahol a teremtő erő valóság lesz! Az iroda a Terminal Stories Building névre hallgató épület legfelső emeletén található. Az 1875-ben épült háznak vadregényes története van, így például az 1980-90-es években rendkívül népszerű night clubként működött, majd egy raktárépület lett, végül manapság vegyes hasznosítással üzemel, többek között irodákat találhatunk itt. A Spector egy olyan irodát alakított ki, amely kihasználja az épület különleges, eredeti elemeit, beleértve például a fapadlót, amelyet a tervező felújított, miközben reflektál a Quirky energiájára és élenjáró innovációjára. A tér magában foglalja a téglafalakat, a betont és a tetőablakokat, ezzel az irodának nyers és energikus esztétikumot biztosít.

A cégközpont egyik legimpozánsabb része az üvegfalú úgynevezett Tiszta Szoba, ahová a kifejlesztett termékek háromdimenziós prototípusát helyezik el, egyfajta bemutatóteremként funkcionál. A Spector tervezett egy nagy nyitott teret is, ahol az együttműködő munkastílusra erősítenek rá. Ezen kívül vannak konferenciatermek, telefonszobák, könyvtárak és médiaszobák, valamint büfé. Mivel a Quirky a legfelső szintet bérli, ezért több mint 1500 m2-nyi járható tetőfelület is megilleti, ahol fantasztikus kilátás nyílik a városra. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX