Magyarország német befektetőkre vadászik

    A külügyminiszter tárgyalt német kollégájával, Guido Westerwellével, majd közös sajtótájékoztatójukon hangsúlyozta: beszéltek a magyar belpolitikai helyzetről, a jelenlegi vitákról is. A tárcavezető megköszönte a német kormány megértését és azt, hogy a különböző eljárások lezárulta előtt nem kíván állást foglalni. Magyarország elkötelezett az európai értékek, elvek és normák mellett, valamint a mellett, hogy a […]

    A külügyminiszter tárgyalt német kollégájával, Guido Westerwellével, majd közös sajtótájékoztatójukon hangsúlyozta: beszéltek a magyar belpolitikai helyzetről, a jelenlegi vitákról is. A tárcavezető megköszönte a német kormány megértését és azt, hogy a különböző eljárások lezárulta előtt nem kíván állást foglalni. Magyarország elkötelezett az európai értékek, elvek és normák mellett, valamint a mellett, hogy a vitákban keressék a megoldásokat – hangoztatta. Kifejtette: ez vonatkozik az esetleges kötelezettségszegési eljárásokra is, lehetőleg minden ügyben megoldást akarnak találni.
   
Guido Westerwelle kiemelte: Magyarország nagy gazdasági kihívásokkal néz szembe, de kölcsönös érdekük, hogy a gazdasági kapcsolatok jól alakuljanak, ezért beszéltek most is a különadóról, és a jövőben is folytatják erről a tárgyalásokat. Hozzáfűzte: csaknem 6000 német érdekeltségű vállalkozás működik Magyarországon, és ezek 300 ezer munkahelyet biztosítanak. Martonyi János azt mondta: a kétoldalú gazdasági kapcsolatok rendkívül jelentősek, és lényeges, hogy továbbra is érkezzenek befektetések az országba, ezért szeretnék, ha minden német befektető elégedett lenne a magyarországi helyzettel.
   

SOCIAL BOX