Beindultunk! Irodablog.hu: minden, mi szem szájnak ingere!

Az iroda.hu csoport 2005-ös megalakulása óta a kereskedelmi ingatlanszektor legnagyobb médiacsoportjává nőtte ki magát, közel 110 specifikus honlapot üzemeltet az iroda-, raktár- és retail-piac szereplői számára. Idén már harmadik alkalommal rendeztük meg az „Az Év Irodája” versenyt, amelynek során hat kategóriájában kilenc díjat osztott ki a szakmai zsűri. A rendezvény az évek során egyre nagyobb […]

Az iroda.hu csoport 2005-ös megalakulása óta a kereskedelmi ingatlanszektor legnagyobb médiacsoportjává nőtte ki magát, közel 110 specifikus honlapot üzemeltet az iroda-, raktár- és retail-piac szereplői számára. Idén már harmadik alkalommal rendeztük meg az „Az Év Irodája” versenyt, amelynek során hat kategóriájában kilenc díjat osztott ki a szakmai zsűri. A rendezvény az évek során egyre nagyobb népszerűségnek és elismerésnek örvend, a versenyen indulók száma ugrásszerűen nő, idén már 22 iroda versengett a címadó „Év Irodája” díjért.

A válság ellenére ez is jelzi a hazai ingatlanpiac ugrásszerű fejlődését. A rendszerváltás után egyre több nemzetközi vállalat érkezett Magyarországra, amelyek világszínvonalú munkakultúrát honosítottak meg, az ezredforduló ingatlanbummjának következtében pedig az irodaházak piacán is forradalmi változások indultak el. Egyre-másra épültek az igényes, „A” kategóriás épületek, Budapest több lokációjában irodanegyedek alakultak ki, elég ha csak a Váci úti irodafolyosó sikertörténetére gondolunk. Bár a válság visszavetette az ingatlanbefektetések volumenét, most a környezettudatos zöld irodaházakra helyeződött a hangsúly, és az „A” kategóriájú bérbeadható irodaterületekből sincs hiány. 2013 első negyedévében több mint 2,5 millió négyzetméternyi spekulatív irodaállománnyal számolhatunk Budapesten és agglomerációjában, a teljes kereslet – új bérleti szerződés, bővülés és hosszabbítás egyaránt – 71 ezer m2-t tett ki, amely 34 %-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Az elmúlt években az irodakialakítások színvonala fokozatosan emelkedett, esztétikai igényességben, belsőépítészeti megoldásokban, alaprajzi struktúrában, dizájnelemekben a hazai irodák is felkerültek a globális gazdaság térképére, számos világszínvonalú hazai tervező képes igényes, felhasználóbarát munkaállomások kialakítására, ahol az alkalmazottak valódi közösséget alkotnak, ahová jó bejárni, ahol jó dolgozni, ahol jó együttgondolkodni, vagyis ahol a 21. század „jól érzi” magát.

Ezért döntöttünk úgy, hogy hiánypótló céllal irodablog.hu néven honlapot hozunk létre, ahol a hazai és külföldi piacon megjelenő új, felújított és kibővített irodákat, valamint irodaházakat mutatunk be fókuszálva a munkaszervezeti kultúra és környezet fejlődésére, a fenntarthatóságra, az Y-generáció térnyerésére, a belsőépítészet és az irodabútor-piac legújabb trendjeire. Munkatársaink személyesen keresik majd fel az irodaházakat, hogy gazdag képillusztrációval első kézből tárjuk a nagyközönség elé a vadonatúj hazai irodákat.

Az 1990-es évektől kezdve nemzetközi trendé vált az egyterű irodák kialakítása, ahol az együttműködő, kooperáló munkastílus előtérbe kerülésével egyidejűleg felértékelődtek a kreatív meeting terek, az informális beszélgetések színterei, valamint a rekreációs és szociális helyiségek. Nálunk az SSC-vállalatok által foglalkoztatott Y-generáció megjelenésével a munkaerőpiacon szintén fellendült a nyitott irodák piaca. Mivel az idei „Év Irodája” verseny résztvevőinek jelentős része ebben a munkastílusban gondolkodik, ezért mi is nagy hangsúlyt fektetünk majd az irodakultúra, a munkahelyi filozófia kérdéseire. Mindemellett Magyarországon is egyre több startup cég nőtte ki magát, és mi szeretnénk bepillantani a kulisszák mögé, hogy megfejthessük sikereik titkát.

A környezettudatosság és a fenntarthatóság szintén bűvös szavakká váltak. A nagy gyártók ökobarát gyártási technológiákat fejlesztenek, igyekeznek újrahasznosított anyagokat felhasználni, illetve újrahasznosítható terméket előállítani. Az ergonómia gőzerővel fejlődik, többek között állítható magasságú asztalok, 3 D-ben mozgó székek jelentek meg, hiszen egy egészséges munkahely a statisztikák szerint 15-20 %-kal javítja a termelékenységet. Bár a belsőépítészetet, a dizájnt pár éve a minimalizmus jellemzi, ez nem jelenti azt, hogy ne változhatnának meg a dolgok. A letisztult formákat, semleges színeket párosítják egy-egy élénkebb színnel és eredeti formai megoldással. Terveink szerint minden kisebb-nagyobb változásról beszámolunk, hogy Önök első kézből kapják meg a legfontosabb információkat. Kalandra fel!
 

SOCIAL BOX