GKI: Keleten a helyzet változatlan

 Az ingatlanpiaci fórumon Akar László ugyanakkor hozzátette: az említett feltételek hiányában is elképzelhető egy-egy ingatlanpiaci szegmens enyhe fellendülése, amennyiben a kamatok annyira leesnek, hogy a bankinál magasabb hozamot ad az ingatlan bérbeadása, és így beindul a kereslet. Úgy vélte, a lakásberuházásokat nem lendítették fel a kormányzati intézkedések. Ahhoz, hogy a családok új lakást vásároljanak, a […]

 Az ingatlanpiaci fórumon Akar László ugyanakkor hozzátette: az említett feltételek hiányában is elképzelhető egy-egy ingatlanpiaci szegmens enyhe fellendülése, amennyiben a kamatok annyira leesnek, hogy a bankinál magasabb hozamot ad az ingatlan bérbeadása, és így beindul a kereslet. Úgy vélte, a lakásberuházásokat nem lendítették fel a kormányzati intézkedések.

Ahhoz, hogy a családok új lakást vásároljanak, a jövedelmi helyzetük javulása, pozitív jövőbeli kilátás, valamint bankhitel is szükséges. Akar László szerint a teljes ingatlanpiacon az idén minimális növekedés várható, amely jövőre is folytatódik, de ennek nem a külső környezet megváltozása lesz az oka, hanem az, hogy a piac korábban túlreagált és most korrigál.

SOCIAL BOX