Vadonatúj drog Londonban. Koffein helyett játszóteret adtak a munkatársaknak

A londoni Engine Group a Jump Studios-ban bérel irodákat, és most az épület üresen álló földszintjét is birtokba vette. A kommunikációs cég felismerve az idők szavát, újrapozícionálta a brandet, és ennek jegyében átformálták a recepciót, hogy a fogadóteret új szemlélettel töltsék meg, amely a cég szlogenjéhez is passzol: „Az Engine szereti a változást.” Nem túl […]

A londoni Engine Group a Jump Studios-ban bérel irodákat, és most az épület üresen álló földszintjét is birtokba vette. A kommunikációs cég felismerve az idők szavát, újrapozícionálta a brandet, és ennek jegyében átformálták a recepciót, hogy a fogadóteret új szemlélettel töltsék meg, amely a cég szlogenjéhez is passzol: „Az Engine szereti a változást.” Nem túl bonyolult szlogen, de hát az egyszerűség gyönyörködtet.

Az újjávarázsolt földszinti térben pedig kialakították a innovációs labort, vagyis a fejlesztőrészleget, ahol a felsőbb emeleti tárgyalószobák ellenében kívántak alternatívákat kínálni az egyedi miliőt sugárzó vadonatúj helyiségekkel. Olyan szobákat kreáltak itt, amelyek a műhelymunkák, ötletelések, szemináriumok és prezentációk számára újfajta közeget biztosítanak, ahol a munka és a kommunikáció friss lendületet kaphat. 

Három különleges kialakítású szobáról beszélhetünk, amelyek egymáshoz kapcsolódnak. Kicsit olyan az egész tér, mint egy játszótér felnőtteknek, ahol a nagykorú egyedek kiélhetik gyermeki hajlamaikat, és ebben az őszinte és nyitott hangulatban a megfáradt felnőttes gondolkodás helyett a legextrémebb és legkülönlegesebb projektötletek születnek. A terek meglehetősen sokszínű forma- és színvilággal rendelkeznek, amely inspiráló közeget jelent a felhasználók számára. Az első helyiségben két kör alakú tárgyalót is kialakítottak, ahol akár nyolc ember is helyet foglalhat.

A résztvevők számtól függően alakítható a kis mítingterek kapacitása – így akár két fő, akár sokkal többen is otthonosan érezhetik magukat. Ez a minijátszótér egyébként egybenyitható a szomszédos Arénával, amely egy kör alakú konferenciateremnek is tekinthető, ahol kisebb szemináriumok és prezentációk tarthatók. Itt három sorban akár 20 ember is helyet foglalhat, sőt némi átalakítással 35 munkatárs is elfér. Egyfajta élő Lego-gyártól beszélhetünk, ahol az egyes elemek szabadon változtathatóak függően a résztvevők számától. 

A harmadik helyiségben pedig négy hatalmas, kör alakú, forgatható fotelt (walzer) helyeztek el, olyan mintha a vidámparkban egy ringlispílen köröznénk. A tervező Jump Studios szerint ez a különleges atmoszféra plusz energiákat szabadít fel a munkatársakban, így aztán műhelymunkák és ötletbörzék alkalmával csakúgy szárnyalnak a világmegváltó ötletek. Ezekben a fotelekben különös interakció zajlik, mert egymástól elfordulva külön is dolgozhatnak a kis csoportok, aztán egymás felé fordulva rögtön össze is rakhatják az ötletmorzsákat. Így aztán a tervezés fázisai lerövidülnek, nem kell egymás irodájába lótni-futni, csak arrébb pördülnek, és máris következhet a nagy mítingelés.

A három szobát összekötő kapcsok azok a kivetítők, amelyek a transzparenciát és az egységességet képviselik, éjszaka az utcáról úgy tűnnek fel, mint az LCD-monitorok, csak az izgalmas 3 D-filmek helyett egy kis reklámot nyomatnak. Mindenesetre ha a gyakorlatban is így forognak az agykerekek, mint ezek a waltzerfotelek, akkor valóban megéri ennyi energiát fektetni a jelszavakba. 


 


 


 


 


 


 

 

SOCIAL BOX