Magyarország kijött a recesszióból

A bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben 0,7 százalékkal nőtt a 2012. negyedik negyedévhez képest a szezonális és naptárhatásoktól tisztított adatok szerint, az előző év hasonló időszakához képest 0,9 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Giró-Szász András kijelentette: az idei évben a kormány legfőbb feladata, hogy ismét meginduljon a növekedés, […]

A bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben 0,7 százalékkal nőtt a 2012. negyedik negyedévhez képest a szezonális és naptárhatásoktól tisztított adatok szerint, az előző év hasonló időszakához képest 0,9 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
Giró-Szász András kijelentette: az idei évben a kormány legfőbb feladata, hogy ismét meginduljon a növekedés, mégpedig olyan szerkezetben, hogy az a következő években is tartható legyen.
Világosan látszik, hogy a magyar gazdaság teljesítménye javult az idei első negyedévben a tavalyi utolsó három hónaphoz mérve – mondta.
A szóvivő szavai szerint az idei évben Magyarországon a gazdaság már növekedni fog. “Egyre többen vannak azok, akik azt mondják, hogy idén gazdasági növekedés lesz Magyarországon” – jelentette ki.
   
Giró-Szász hozzátette: a londoni elemzők is úgy látják, hogy beindul a magyar gazdaság motorja, az OTP Bank keddi előrejelzése szerint Magyarországon idén 1 százalékos gazdasági növekedést várható. Már az Európai Bizottság tavaszi előrejelzésében is gazdasági növekedést jelez – fejtette ki.
   
Megjegyezte: ennek előjelei a pozitív beszerzésimenedzser-index adatokban, a javuló fogyasztói bizalomban, a felfutó ipari rendelésállomány-adatokban és a mostani kedvező negyedéves GDP-adatokban már tetten érhetőek.

SOCIAL BOX