A pokoli Bosch szülővárosában így nyomul egy IT-cég!

A CTAC a Benelux-államokban, Franciaországban és Németországban működik, 2012-ben közel 500 alkalmazott dolgozott a cégnek. Holland központja a brabanti s’Hertogenboschban található, ahonnan egyébként Hieronymus Bosch is származik. A világ egyik legtalányosabb festője talán megihlette az M+R-t, bár ők azért nem mertek annyira radikális teret kialakítani, mint ahogy Bosch középkori víziói ábrázolják a poklot és a […]

A CTAC a Benelux-államokban, Franciaországban és Németországban működik, 2012-ben közel 500 alkalmazott dolgozott a cégnek. Holland központja a brabanti s’Hertogenboschban található, ahonnan egyébként Hieronymus Bosch is származik. A világ egyik legtalányosabb festője talán megihlette az M+R-t, bár ők azért nem mertek annyira radikális teret kialakítani, mint ahogy Bosch középkori víziói ábrázolják a poklot és a mennyet. Mindenesetre elég klassz dolgok születtek itt is. 

A több szintre kiterjedő projekt kombinálja az egyedi tervezésű bútorokat és használati tárgyakat az inspiráló és szokatlan munkaállomásokkal. Úgy alakították ki az egyterű iroda egyes részeit, hogy bárhová le lehessen ülni, és így bárhol bármikor dolgozni lehet. Ez már bizony a tevékenységalapú irodakoncepció, ahol a spontán és közösségi munkavégzési terek kibővülnek, nem kell kilométereket grasszálni egy hodályban, amíg egy informális megbeszélésre alkalmas helyet elcsíphetünk magunknak. Az ülőfelületek számtalan méretben és formában vannak jelen, hogy a különféle munkák, amelyek más és más helyzetet követelnek, megvalósíthatóak legyenek. Az emeletek mindegyike rendelkezik egy uralkodó színnel, amely megkülönbözteti egymástól az egyes irodatereket, és így minden szint saját identitással rendelkezik.



 

A CTAC munkatársai szinte állandóan úton vannak, hogy ügyfeleik irodáját felkeressék, ahol a futó projekteket megvalósítják vagy a karbantartást elvégezhetik. A cégközpont pedig ugye s’ Hertogenbosch-ban található, ahol a kollégák találkozhatnak, kicserélhetik tapasztalataikat és élménybeszámolókat tarthatnak. Ezért az új innovatív iroda a cég igényeit elégítette ki akkor, amikor nem egy kötött struktúrát erőszakolt a nyitott térbe, hanem különböző informális, ad hoc jelleggel lebonyolított megbeszélések, tárgyalások számára alakult ki az alaprajzi elrendezés.

Az irodabelső legnagyobb része valójában egy kávéházhoz hasonlítható, ahol étkezni és dolgozni is lehet – egymás után vagy egyidőben. Vannak itt konferenciatermek, csoportszobák és más helyiségek is, ahol lehet gyűrni az agytekervényeket, és pötyöghetnek a laptopba vagy a táblagépbe. Úgy lettek az egyes helyiségek berendezve és bútorozva, hogy az alkalmazottak a csapatmunkát is preferálhatják, de ha csendre van szükségük, akkor el is lehet vonulni. Az ötszintes cégközpontban közel 750 négyzetméternyi hasznos teret rendeztek be az új szellemiségnek megfelelően.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Fotók: Herman de Winter

 

SOCIAL BOX