Most érdemes kft.-t alapítani Ausztriában!

Július elsejétől a korábbi 35 000 helyett már tízezer euró saját tőkével lehet korlátolt felelősségű társaságokat bejegyeztetni, ebből 5000 eurót kell kénylegesen befizetni az eddigi 17 500 helyett. Csökken a társasági adó minimális összege is, évi 1750-ről ötszáz euróra.     Felére csökkennek az alapításkor fizetendő ügyvédi és közjegyzői díjak, és megszűnik az alapítás hivatalos lapban […]

Július elsejétől a korábbi 35 000 helyett már tízezer euró saját tőkével lehet korlátolt felelősségű társaságokat bejegyeztetni, ebből 5000 eurót kell kénylegesen befizetni az eddigi 17 500 helyett. Csökken a társasági adó minimális összege is, évi 1750-ről ötszáz euróra.
   
Felére csökkennek az alapításkor fizetendő ügyvédi és közjegyzői díjak, és megszűnik az alapítás hivatalos lapban való közzétételének kötelezettsége. A kft.-k működésére, beszámolóira vonatkozó szabályozás egyebekben változatlan marad. Az osztrák kormány várakozásai szerint az intézkedésnek köszönhetően ezerrel nőhet az újonnan bejegyzett cégek száma évente.