A szoftveróriás erotikája. Az olasz elegancia leteperte az ipari fílinget.

A LEED Gold minősítéssel rendelkező iroda maximálisan figyelembe vette a környezettudatos technológiákat, így hangsúlyos szerepet szántak a természetes fényeknek, az energiatakarékos világításnak és a fenntartható bútoroknak. A Goring & Straja Architects tervező csapat számos korábban már létező irodaelemet újrahasznosított, itt említhetjük meg a fapadlót vagy a mennyezet- és falelemeket. A szerkezeti anyagok több mint 40 […]

A LEED Gold minősítéssel rendelkező iroda maximálisan figyelembe vette a környezettudatos technológiákat, így hangsúlyos szerepet szántak a természetes fényeknek, az energiatakarékos világításnak és a fenntartható bútoroknak. A Goring & Straja Architects tervező csapat számos korábban már létező irodaelemet újrahasznosított, itt említhetjük meg a fapadlót vagy a mennyezet- és falelemeket. A szerkezeti anyagok több mint 40 %-át a projekt 500 kilométeres körzetén belül gyártották le – ezzel is üzemanyagköltséget spóroltak meg. Még két adat: a felhasznált anyagok csaknem negyede újrahasznosítás során keletkezett, és a gyártási hulladék több mint 80 százalékát szintén újrahasznosították.

Mivel Olaszországban nagy hagyománya van az ipari dizájnnak, ezért a tervezők törekedtek arra, hogy az olasz bútorok és lámpatestek hangsúlyos szerepet kapjanak ebben a loft projektben is. Az igényes olasz kivitelezés lépten-nyomon megmutatkozik, így például a két emeletet összekötő falszakaszt velencei vakolattal fedték be. A falak zöldje és a meleg faanyagok izgalmas kontrasztban állnak a domináns fehér belső színvilággal. A falgrafikák híres olasz dizájnerek munkáját dicsérik, akik az Autodesk szoftverjét alkalmazták, így valójában egyfajta cégbemutató is: az ügyfelek láthatják, hogy mire képes az Autodesk.

Az Autodesk digitális eszközei, lehetőségei és a modern interiör-tervezés közötti kapcsolatot testesítik meg az olyan elemek, mint a beton munkaasztalok, illetve a toló üvegajtók. A telefonszobában pedig a tervezés olyan emblematikus kellékeit mintázták meg, mint a szögmérő, a háromszög vagy a különböző sablonok. Összességében világszínvonalú high tech bemutatót tartottak a tervezők, amelyek igazán elkápráztatják a látogatókat, és ha egy ügyfelet ez sem győz meg, akkor semmi. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

SOCIAL BOX