A Kinnarps csatlakozott a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületéhez

A Kinnarps célja a hatékony és egyben inspiratív munkahelyek kialakítása a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével. A környezettudatos gondolkodásmód minden téren uralja a vállalat filozófiáját, hiszen környezetvédelmi politikájuk az ötlettől kezdve az újrahasznosításon keresztül az egyedi logisztikáig a vállalat egészének működésére hatással van. termékeik szigorúan megfelelnek a nemzetközi környezetvédelmi követelményeknek. A 2009-ben alakult Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete […]

A Kinnarps célja a hatékony és egyben inspiratív munkahelyek kialakítása a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével. A környezettudatos gondolkodásmód minden téren uralja a vállalat filozófiáját, hiszen környezetvédelmi politikájuk az ötlettől kezdve az újrahasznosításon keresztül az egyedi logisztikáig a vállalat egészének működésére hatással van. termékeik szigorúan megfelelnek a nemzetközi környezetvédelmi követelményeknek.

A 2009-ben alakult Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC), a környezettudatos építészeti tervezés, kivitelezés és üzemeltetés megismertetésén és gyakorlatban történő meghonosításán dolgozik, tagjai révén létrehozva egy egyedülálló hazai zöld közösséget, mely közösségnek a jövőben a Kinnarps is aktív tagja kíván lenni.

A HuGBC-n kívül számos olyan zöld szervezet is elismerte a svéd irodabútor gyártó óriás környezetvédelmi törekvéseit, mint a Követ Egyesület, a WWF, FSC, vagy az IUCN. Az IUCN, a világ legrégebbi és legnagyobb globális környezetvédelmi hálózata is a Kinnarps-ot kérte fel új, a világon elsőként LEED Platinum minősítést elért irodaházának berendezésére. A cég termékei a hosszú múltra visszatekintő környezetvédelmi felelősségvállalásának köszönhetően minden tekintetben megfeleltek a követelményeknek.

A bútorok elkészítése során a Kinnarps figyelemmel kíséri a teljes gyártási folyamatot az elejétől a végéig, ezáltal is garantálva a környezetvédelmi felelősséget. A Kinnarps saját irodaháza is a fenntarthatóság és energiahatékonyság szellemében épült, amely átadásakor a Váci úti irodafolyosón az első intelligens épületek egyikeként kezdte meg működését.

A Kinnarps teljes termékportfóliójában és gyártási folyamataiban is szigorú fenntarthatósági politikát folytat. Környezetvédelmi politikájában olyan szempontokat tart szem előtt, mint a felelősségteljes erdőgazdálkodás, hatékony szállítás, szakértelem, megelőzés, gazdaságos felhasználás, odafigyelés, emellett a jogszabályoknak való maximális megfelelés is fő kritérium. Az újabb és újabb környezetvédelmi céloknak köszönhetően a cég folyamatosan javítja teljesítményét a fenntartható fejlődés jegyében.

A környezettudatos gyártási mechanizmus mellet a Kinnarps nagy gondot fordít a környezettudatos gondolkodásmód terjesztésére és „zöld rendezvények” szervezésére is. Az elmúlt időszakban a Kinnarps saját irodaháza, a Kinnarps-house is számos ilyen rendezvénynek adott otthont. Június 5-én, a környezetvédelmi világnapon került megrendezésre az ingyenesen látogatható Zöld Iroda Nap, a KÖVET Egyesület szervezésében, melynek keretében sor került a Zöld Iroda verseny díjátadójára is és ahol egész napos kiállítás, valamint workshopok várták a látogatókat.