Újbuda is elismert zöld lett

Az elektronikus dokumentumkezeléssel és a néhány helyen már működő elektronikus iktatással éves szinten 300 csomaggal kevesebb papírt használnak fel. A hivatal tankönyvi példája a sikeresen bevezetett és fenntartott Zöld Iroda Programnak. Korábban már díjazott szervezetként töretlen lelkesedéssel vágott bele a 2013-as versenybe is. Kiemelkedő sikere kulcsa a Zöld Iroda csapata és a vezetőség hosszú távú […]

Az elektronikus dokumentumkezeléssel és a néhány helyen már működő elektronikus iktatással éves szinten 300 csomaggal kevesebb papírt használnak fel. A hivatal tankönyvi példája a sikeresen bevezetett és fenntartott Zöld Iroda Programnak. Korábban már díjazott szervezetként töretlen lelkesedéssel vágott bele a 2013-as versenybe is. Kiemelkedő sikere kulcsa a Zöld Iroda csapata és a vezetőség hosszú távú elköteleződése a zöldprogramok mellett.

Összesen 15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, melynek célja az volt, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló hat hónap alatt környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsák át irodájuk működését, növeljék a munkatársak környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. A győzteseknek dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója június 5-én, a Zöld Iroda Napon adta át a jól megérdemelt elismeréseket. Az idei verseny mottója: “Lépj te is a zöldülés útjára!”
A vetélkedés során a részt vevő irodák saját működésüket a KÖVET Egyesület által kidolgozott Zöld Iroda szempontrendszer alapján értékelték, amely összesen 17 témakört fed le a papír- és az irodaszerek felhasználásától az irodatechnikai berendezések használatán, az energiatakarékosságon, a hulladékkezelésen át egészen a vállalati rendezvények megszervezéséig, a zöld iroda stratégiáig. Idén először továbbjutnak Brüsszelbe a hazai díjazottak, a novemberi Európai Zöld Iroda Versenyre, ahol hat ország irodái mérik össze teljesítményüket.

SOCIAL BOX