A kibervilág harcra kész. A negyedik világháború hajnalán így dolgoznak

Az online stratégiai és harci játékokat gyártó Kixeye céget 2007-ben alapították, és elmondásuk szerint megújították az online játék fejlesztést, hogy innovatív élményeket nyújtsanak a játékosoknak. Közel 5 millió havi aktív felhasználóval büszkélkedhetnek. Ismert játékaik a Backyard Monsters, a Battle Pirates, vagy éppen a War Commander. Karitatív tevékenységük során közvetve több mint 50 ezer dollárral támogatják […]

Az online stratégiai és harci játékokat gyártó Kixeye céget 2007-ben alapították, és elmondásuk szerint megújították az online játék fejlesztést, hogy innovatív élményeket nyújtsanak a játékosoknak. Közel 5 millió havi aktív felhasználóval büszkélkedhetnek. Ismert játékaik a Backyard Monsters, a Battle Pirates, vagy éppen a War Commander. Karitatív tevékenységük során közvetve több mint 50 ezer dollárral támogatják az Afganisztánból és Irakból hazatérő amerikai veterán katonák beilleszkedését segítő nonprofit szervezeteket. A folyamatosan fejlődő társaság a San Francisco-i központjukon kívül rendelkeznek irodával az ausztrál Brisbane-ben és a kanadai Victoriában is.

Az új kaliforniai székhelyükön három szinten, közel 5000 m2-nyi térben 450 munkatársat helyeztek el. Brandon Barber, a Kixeye marketingvezetője így fogalmazott: „a cél az volt, hogy az új iroda tervezése a legmagasabb szinten reflektáljon a játékszenvedélyünkre, amely minden kollégánk napi tevékenységét meghatározza.” A legegyszerűbb módja ennek, ha az alkalmazottak a munkaidejükben is szabadon játszhatnak, vagyis legálisan motiválhatják magukat a kibertérben, nehogy véletlenül egy pillanatra is kizökkenjenek a high-tech környezetből és fílingből.

Ez a különleges hangulat rögtön megragadja a látogatót. Amint kilép a liftből, azonnal egyfajta sci-fi térbe érkezik, amely beszippantja, elbűvöli, úgy átjárja mindenét, mintha csak prézlibe forgatnák a rántott húsnak valót. Olyan mintha egy katonai bunkerbe lépnénk be, miközben már javában zajlik a negyedik világháború. A tervezőcsapat egy űrhajót képzelt el, amelyre az inspirációt sci-fi filmekből vette, így például a Kubrick rendezte kultikus 2001: Űrodüsszeia c. film hangulata sejlik fel. Az egyik szoba pedig az 1964-ben bemutatott szintén Kubrick által rendezett Dr. Strangelove c. filmre hajaz, amelyben a hidegháború kellős közepén játszódnak az események. Szóval kémekből és sci-fiből nincs hiány.

A sokkoló bejáraton áthaladva azonban gyorsan megváltozik a dizájn, és egy nyitott, együttműködő munkakörnyezetnek lehetünk a tanúi, ahol az a cél, hogy az új információkat gyorsan megosszák egymással a kollégák, és a felmerülő problémákat minél hamarabb megoldják. Emellett számos tárgyaló közül választhatnak a munkatársak, a kis telefonszobáktól kezdve a kisebb, néhány személyes tárgyalókon át egészen a tradicionális konferenciatermekig. Valamint nagyon fontos eleme volt a kialakításnak a természetes fény használata, hogy a hatalmas tér legtöbb pontján minél világosabb legyen. A KIXEYE-logó pedig számtalan helyiségben feltűnik, és központi dizájnelemként fut végig a tereken.

Az írható falak már szinte kötelezőek egy modern irodatérben, nehogy elszálljon a rögtönzött ötletbörzék eredménye az éterben. A stand-up comedy mintájára itt stand-up megbeszéléseket lehet rögtönözni. A nap bármely szakában bármely csapat használhatja ezeket a gyors informális tanácskozásokra alkalmas fehér panelelemeket. A feljegyzések pedig a falon maradhatnak, így másnap ott lehet folytatni, ahol előző nap abbahagyták. Szóval a kibervilág és a harcosok sohasem alszanak.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Fotók: Eric Laignel

SOCIAL BOX