Marx imádná ezt a demokratikus irodát. Itt egységbe forrtak a gondolatok

A Teamgnesda nem bízta a véletlenre az új irodája kialakítását, hiszen meglehetősen hosszadalmas és demokratikus előzmények után egyeztek meg a végső dizájnban. A cég előzetesen azzal kezdte a tervezést, hogy a munkafolyamatokat elemezte az egyéni- és csapatmunka, valamint a projektszemlélet alapján. Mindemellett összegyűjtötték a kollégák igényeit is: ki hogyan képzeli el az ideális munkateret. Ezt […]

A Teamgnesda nem bízta a véletlenre az új irodája kialakítását, hiszen meglehetősen hosszadalmas és demokratikus előzmények után egyeztek meg a végső dizájnban. A cég előzetesen azzal kezdte a tervezést, hogy a munkafolyamatokat elemezte az egyéni- és csapatmunka, valamint a projektszemlélet alapján. Mindemellett összegyűjtötték a kollégák igényeit is: ki hogyan képzeli el az ideális munkateret. Ezt követően a cég belsőépítészeti divíziója házon belül felvázolt néhány alaprajzi struktúrát, amelyben számos munkahely típust alakítottak ki azért, hogy minden munkatársból kreatív és egyedi érzelmeket váltsanak ki az elképzelt látványos díszletek és helyszínek.

A következő körben a kialakítási terveket workshop keretében vitatták meg. Ennek során egy fotóversenyt is szerveztek, ahol mindenki prezentálhatta saját ötletét a belsőépítészeti megoldások és a kialakítás vonatkozásában. Minden kolléga öt fotót készíthetett, amelyben bemutathatta a számára ideális munkahelyi környezetet. Minden képet kategóriákba soroltak: természet (hegyek, óceán, strand), könyvtár, kávézó, valamint klasszikus, modern és high-tech.

Végül az összes kívánságot, igényt megpróbálták integrálni egyetlen tervbe, így az új iroda számos módját kínálja a szabad munkavégzésnek és mozgásnak anélkül, hogy előzetesen meghatározott munkaállomásokhoz kötné a kollégákat. Az előzetesen összegyűjtött képek alkották a szobák tervezésének alapjait. A helyiségek persze nem elégíthették ki az összes igényt, ezért az egyes szobák berendezései, színei és anyagai teljesen különböző atmoszférát jelenítenek meg, hogy mindenki találjon kedvére valót. Így van természet szoba, kávézó, könyvtár, klubszoba és más funkcionális szobák, amelyek projekt-teremként és tárgyalóként kelnek életre.

Ennek a modern munkahelyi kultúrának a technológiai alapjai a laptopok, a mobiltelefonok és a headsettek. A munkahely koncepciója ezért egy egyedülálló munkastíluson alapszik, vagyis nincsenek állandó helyek, a kollégák a számukra éppen legkényelmesebb és leginspirálóbb szobában, sarokban vagy éppen munkaállomáson dolgozhatnak. E szerint minden reggel a munkatársak a legmegfelelőbb helyet választják ki, amely éppen a hangulatukhoz vagy az adott munkájukhoz passzol. Minden szobában dolgozhatnak egyedül is vagy éppen csapatban. A kényelemre való koncentrált figyelem a kialakítás során pedig hozzájárul a személyes komfortérzethez, amely a lelazult kooperációt segíti elő, és ellensúlyozhatja a mindennapi stresszt, hogy a munkás órákat ne kényszernek érezzék az alkalmazottak.


 


 


 


 


 


 

 

 

 

SOCIAL BOX