A világ egyik legjobb irodáját csinálták meg + videó

A Peer 1 Hosting egy vancouveri székhelyű internetszolgáltató vállalat, amely 19 adatközpontban (Kanada, USA, UK) több mint 13 ezer ügyfelet szolgál ki. Az 1999-ben alapított cég igazi sikertörténet, hiszen azóta számos vállalkozást vásárolt fel, idén pedig megjelentek Dél-Amerikában is. 2012 végén utolérte őket is a végzet, és egy nagyobb hal, mégpedig a Cogeco Cable vette […]

A Peer 1 Hosting egy vancouveri székhelyű internetszolgáltató vállalat, amely 19 adatközpontban (Kanada, USA, UK) több mint 13 ezer ügyfelet szolgál ki. Az 1999-ben alapított cég igazi sikertörténet, hiszen azóta számos vállalkozást vásárolt fel, idén pedig megjelentek Dél-Amerikában is. 2012 végén utolérte őket is a végzet, és egy nagyobb hal, mégpedig a Cogeco Cable vette meg a céget. Utóbbi eddigi 40 éves története során közel 40 telekommunikációs céget vásárolt fel, így aztán egy igazi médiaholdingról beszélhetünk.

A Peer 1 Hosting európai központját az egyesült királyságbeli Southamptonban rendezte be. A Space and Solution által tervezett vadonatúj főhadiszállás célja szimplán csak az volt – és itt most egy roppant szerény félmondat következik –, hogy az Egyesült Királyság legjobb munkahelyét alakítsák ki. Már ami az innovációt és a kreativitást illeti. Valamint úgy kellett lenyűgözni a munkatársakat, hogy ez egyfajta referenciaként is szolgáljon, ha a legnagyobb koponyákat kell megszereznie és megtartania a cégnek. Hiszen az IT-vállalkozások nem élhetnek meg zseniális koponyák nélkül.

Az angol sajtó elismerését méltán váltotta ki a Space and Solution legújabb munkája, hiszen egy régi angol kocsmából kellett egy trendi irodát kialakítani egy menő technológiai vállalat számára. Nem véletlenül cikkeztek úgy az angol újságok, hogy talán Nagy-Britannia legjobb munkahelyét sikerült létrehozni. A munkatársak is a csatolt videóban csak áradozni tudnak a helyről, pedig nem tartottak pisztolyt a fejükhöz a riport során. Egyikük egyenesen briliánsnak nevezi a helyet, a másik munkatárs pedig alig bírja felsorolni, hogy a szünetben mit is csinálhat, hogy feltöltődjön egy kicsit, mielőtt visszatér a munkájához.

Az Y-generáció lendületét sem hagyhatjuk figyelmen kívül, manapság a szegény X-generáció csak kapkodja a fejét. Szóval az új struktúra itt is tükrözi a fiatalos stábot, az együttműködés és a szociális interakció szintén jelentős hangsúllyal esett latba a kialakítás során. A mobilitás és szabadság nevében pedig szóba sem jöhetett olyan megközelítés, hogy kisebb terekbe zsúfolják össze az alkalmazottakat. Minden munkatárs saját laptopot kap, amellyel odamegy, ahová akar, vagyis nincsenek fix munkaállomások. Viszont felkínálnak számos munkahely-típust, amelyet hangulat és érkezési sorrend, valamint az aktuális munka jellege alapján használnak.

A 3 szintes, közel 1700 m2-nyi területen a munkatársak számtalan helyszínt preferálhatnak, van itt például vintázs mozi a régi idők emlékére (válságos időkben erősödik a nosztalgia), angol pub (bár arról nincs infónk, hogy hányféle barna sört mérnek és mikor van záróra), kávézó, mini golf, közétkezde, beltéri hinta, biliárdasztal. Amúgy meg van egy olyan közösségi tér, amely óriási játszótérnek tűnik felnőttek számára. Persze nem hagyták volna ki a csúszdát sem, amely sárgán vibrál a földszinti fogadótérben. A vezetőség belép, és csípőre tett kézzel elmosolyodik: „játszik a gyerek.” Majd feltalálják a spanyolviaszt. Így megy ez arrafelé.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX