A nasskirály új irodája Madridban

Az 1906-ban alapított nagymúltú Kellogg egy amerikai székhelyű élelmiszergyártó multi, amely gabona- és félkész termékeket gyárt, többek között kekszet, müzlit, kétszersültet és egyéb ropogtatnivalókat. Ismert márkáik a Corn Flakes, a Frosted Flakes, a Rice Krispies, a Coco Pops, a Pringles, a Pop-Tarts vagy éppen a Nutri-Grain. Közel 18 országban gyártják a termékeiket és csaknem 180 […]

Az 1906-ban alapított nagymúltú Kellogg egy amerikai székhelyű élelmiszergyártó multi, amely gabona- és félkész termékeket gyárt, többek között kekszet, müzlit, kétszersültet és egyéb ropogtatnivalókat. Ismert márkáik a Corn Flakes, a Frosted Flakes, a Rice Krispies, a Coco Pops, a Pringles, a Pop-Tarts vagy éppen a Nutri-Grain. Közel 18 országban gyártják a termékeiket és csaknem 180 országban árusítják azokat. A 3g Office szintén nem ma kezdte a szakmát, hiszen mára a spanyol és portugál piacok egyik vezető tervezőirodájává nőtte ki magát, amely Afrikában, Közel-Keleten és Európában is számos projektet tervezett.

A 3g Office tervezőiroda előzetesen arról értekezett a Kellogg vezetőségével, hogy milyen típusú terekre, helyiségekre lenne szükségük, amelyek akár egy nyaklánc gyöngyszemei egymáshoz fűzve egy igazán rugalmas és többfunkciós munkateret képes alkotni. Természetesen a modern kor követelményeinek és szokásainak megfelelően szükség volt informális megbeszélésekre alkalmas terekre, különböző méretű tárgyalókra, egy többfunkciós nagyobb teremre, klubra, egyszemélyes kabinokra, kreatív szobákra. Ezt követően a 3g elkészítette az alaprajzi kialakítást, amely végül a Kellogg igazán sokszínű és ötletes spanyolországi cégközpontjának alapját képezte.

Egy tradicionális irodában a tér legnagyobb részét az egyéni munkaállomások töltik meg, amelyek zárt és elkülönült környezetet alakítanak ki. Ebben a projektben azonban az interakcióra és kommunikációra alkalmas közösségi terek az összterület több mint 50 %-át foglalják el, ezáltal az alaprajzi struktúra is ösztönzi az alkalmazottakat a folyamatos megbeszélésekre, ötletelésekre, amely végső soron növeli az egyes osztályok közötti szinergiát és erősíti az együttműködő készséget.


 

Nagy gondot fordítottak a tervezés során arra is, hogy az egyes helyiségek méretei és egymáshoz való viszonyai egy teljes komplexitást eredményezzenek, amelyek a belső struktúra dinamizmusát emelik ki, és szinte minden egyes részelem hat egymásra, minden mindennel összefüggésben áll. Jelentős változás az is, hogy szinte senkinek sincs előre meghatározott munkaasztala, bárki bárhová leülhet, így jelentős költséget tudtak megtakarítani a kialakítás során.

A 3g office a megvalósítás során ügyelt arra, hogy fenntartható irodát alkosson meg, ahol lehetőség szerint újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokat használtak fel. A környezettudatos kialakítást és a költségmegtakarításokat kombinálták egy olyan tér létrehozásával, ahol sokkal kevesebb energiát, papírt, nyomtatófestéket használnak fel, mint az előző irodájukban.

A tervezés során arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy a legújabb technológiai megoldások beépítésével az alkalmazottak bármikor és bárhol dolgozhassanak, akár otthon, vagy akár más külső helyszínen is. Ez a mobilitás egyrészt növeli a termelékenységet, másrészt egy egészséges egyensúlyt biztosít a munka és a magánélet között.


 


 


 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX