Megnyílt Frédi és Béni új kőkorszaki ügyfélszolgálata

Az új iroda célja a folyamatosan fejlődő és bővülő cég új szükségleteinek kielégítése egy modern és innovatív munkahely megteremtésével. A cégközpont kialakításának középpontjában a fény áll, vagyis arra törekedtek, hogy az iroda minden sarkában lehetőség szerint a nap természetes jótékony hatása érvényesüljön. A már meglévő fényforrásokat átpozícionálták annak érdekében, hogy azok maximális hatékonysággal üzemeljenek, és […]

Az új iroda célja a folyamatosan fejlődő és bővülő cég új szükségleteinek kielégítése egy modern és innovatív munkahely megteremtésével. A cégközpont kialakításának középpontjában a fény áll, vagyis arra törekedtek, hogy az iroda minden sarkában lehetőség szerint a nap természetes jótékony hatása érvényesüljön. A már meglévő fényforrásokat átpozícionálták annak érdekében, hogy azok maximális hatékonysággal üzemeljenek, és az ablakokról is minden szinező elemet eltávolítottak, hogy a lehetőségek szerint a napfény „elárassza” a belső tereket.

A belső tér jó minőségű levegőjének biztosítása érdekében a padló a talajréteghez legközelebb lett elhelyezve, hogy kialakítása során minél kevesebb műanyag legyen felhasználva. Az öbölszerűen kialakított kertek és homokréteg szerepe az esztétikai minőség mellett az, hogy megakadályozza a káros kémiai anyagok kiszivárgását. A kertek folyamatosan árasztják magukból az oxigént és a jótékony ionokat. Mindemellett az újrahasznosított anyagok használata szintén prioritásként jött számításba.


 

Az esztétika is meglehetősen unikális alkotóelemekkel dolgozik, hiszen a munkaállomások kereteit stílszerűen állványrendszerek alkotják. A munkaállomásokat pedig újrahasznosított Pet-palackokból épült falak szegmentálják, amelyek elnyelik a hangot, viszont szabad utat biztosítanak a fénynek. A tárgyalóasztalokat pedig a korábbi bérlő által itt hagyott falmaradványokból alakították ki. Szóval Frédi és Béni biztosan imádná ezt a környezettudatos kialakítást, már ha tudná: mi fán terem a fenntarthatóság.

Collin Schaafsma, a Quick Left alapítója lelkes Tres Birds Workshop rajongónak számított, ezért valami igazán unikális, high-tech belső teret szeretett volna maga körül látni. „Lenyűgözőnek találtam minden teret, amelyet a Tres Birds tervezett és valósított meg. Szeretem a változatosságot, amit csinálnak. Mikor először beszélgettünk Mike-kal (Tres Birds vezetője), rögtön megfogott az a megközelítés, ahogy nekifogott a tervezésnek. Először is meg akarta ismerni a munkamódszerünket és hogy miféle problémák merülnek fel a munkánk során. Tudtuk, hogy valami olyat fog tervezni, ami valóban nekünk szól.”

„Az is nagy előny volt, hogy a Tres Birds nem csak megtervezte, hanem meg is valósította az irodát, így nem kellett mást is bevonni a munkába, mert ők a folyamat minden egyes lépését kontrollálták. A részletekbe menő figyelem és koncentráció igazán egyedülálló volt” – lelkendezett Collin Schaafsma. Az eredménnyel is elégedett a cégvezér. „A csapatmorál kitűnő. Valóban élvezzük a munkát ebben a fantasztikus térben. Sokkal hatékonyabbak vagyunk, és a sok térnek köszönhetően minden eseménynek és ügyféltalálkozónak megvan a helye, nem kell folyton kutatni-keresni a megfelelő helyszínek után.”


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Így épült az iroda…


 


 


 


 

Fotók: Sam Campbell / NVRVR
 

SOCIAL BOX