Irodaház épül a Clark Ádám téren

A területre érvényes építési engedély már megvan, sőt, már az alapokat feltáró régészeti munkák is elkezdődtek a befektető elmondása szerint, de a helyszínen még nincs mozgás. A majdani irodaház helyiségeit már hirdetik, amiből kiderül, hogy az épület kb. 3.400 m2 bérbe adható területet kínál 8 szinten, tetőterasszal, valamint az épület alatti 3 szintes mélygarázzsal, közel […]

A területre érvényes építési engedély már megvan, sőt, már az alapokat feltáró régészeti munkák is elkezdődtek a befektető elmondása szerint, de a helyszínen még nincs mozgás. A majdani irodaház helyiségeit már hirdetik, amiből kiderül, hogy az épület kb. 3.400 m2 bérbe adható területet kínál 8 szinten, tetőterasszal, valamint az épület alatti 3 szintes mélygarázzsal, közel 40 férőhellyel.

Budapest legdrágábbnak számító ingatlanjára több különféle tervet készítettek el tervezők az elmúlt évtizedekben. Sokáig úgy volt, hogy hotel épül az exkluzív helyszínre. A beépítésre kiírt nemzetközi pályázaton 2007-ben egy érdekes pályamű nyert, ami formája után az Aranyfog nevet kapta, a merész terv azonban elbukott, a tulajdonosok elvetették az elképzelést, és saját tervezőjüket, Anthony Gall ausztrál származású építészt kérték fel, hogy tervezzen egy konzervatívabb, mindenkinek megfelelő, kompromisszumos épületet. A terv meg is született az új hotelre, a hatóság megadta rá az építési engedélyt. A majdani irodaház is erre a tervre támaszkodik.

SOCIAL BOX