Vintázsirodát varázsoltak a tengerparton

Az iroda szinte az egész teret kiaknázza, hiszen viszonylag kis mérete ellenére ötletes megoldásokkal az egyes funkciókat sikeresen szegmentálja, miközben megőrzi a stílus és dizájn egységét is. Vagyis miközben kreatív, fiatalos és autentikus, végig szem előtt tartja a funkcionalitást is. A belsőépítészeti megoldások és dizájnelemek úgy alkotnak egységet, hogy közben kifejezik a webfejlesztés és a […]

Az iroda szinte az egész teret kiaknázza, hiszen viszonylag kis mérete ellenére ötletes megoldásokkal az egyes funkciókat sikeresen szegmentálja, miközben megőrzi a stílus és dizájn egységét is. Vagyis miközben kreatív, fiatalos és autentikus, végig szem előtt tartja a funkcionalitást is. A belsőépítészeti megoldások és dizájnelemek úgy alkotnak egységet, hogy közben kifejezik a webfejlesztés és a világhaló adta lehetőségek végtelenségét.

A véges és a végtelen különös harmóniájának lehetünk a szemtanúi, ha egy 360 fokos kört írunk le az irodában. A legkülönfélébb formák és színek jelennek meg, akárcsak egy profi honlap dizájnelemei és funkciói, amelyek egyedisége mégsem öncélú, hiszen a legódarabkák végül a helyükre kerülnek, és egymást erősítve a végső produktummal elégedettek lehetnek a megrendelők.

Ez a fajta szemlélet jelenik meg az új irodában is, mintha az Atölye 15 saját munkamódszerét próbálta volna ki saját kis „birodalma” kialakítása során. Ezáltal a hozzájuk látogató ügyfélnek egyrészt prezentálják egyéni stílusukat, másrészt a munkafilozófiájukat. Oğuz Guc irodavezető így fogalmaz: „az iroda a mi csapatunk, kreativitásunk, fiatalságunk reprezentása, amely miközben dinamikus, jól érzékelteti a mi kis „vintázs” lelkünket is. Szabadon terveztük meg az irodánkat mindenféle építészi intsrukciót mellőzve, így a mi komfortosségérzetünk érvényesült szabályok nélkül.”

Ha körbenézünk az irodában, akkor egy olyan helyet fedezhetünk fel, ahol vintázs poszterek lógnak a falakon, vagy ahol a sarokban egy régi szódás üveget láthatunk a földre helyezve. Máshol pedig a plafonon különleges installációt képeznek a nyolcvanas évekből származó bakelitlemezek. Mivel egy butikügynökségről beszélhetünk, ezért a mennyiség helyett a minőségre és az autentikusságra helyezték a hangsúlyt. Egyediségüket a különbözőséggel és a különleges elemek használatával sikerült elérniük. Ösztönösen haladtak előre a megvalósítás során, belső mércéjük alkotta meg a határokat. Úgy látszik, mindenkiben elveszett egy kis belsőépítész. Szerencsés esetben.


 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX