Ez a 10 legkúlabb iroda a világon!

A legmenőbb irodák többnyire reflektálnak a 21. század cégkultúrájára és munkafilozófiájára, vagyis már megint az Y-generációról beszélünk. És még fogunk, amíg csak a Z-generáció át nem veszi az uralmat. Bár arról még fogalmunk sincs, hogy ők miben „utaznak” majd. A munkaterek egyedisége és különleges szín- és bútorhasználata pedig az alkalmazottakat is ösztönzi, hiszen a kollégákat […]

A legmenőbb irodák többnyire reflektálnak a 21. század cégkultúrájára és munkafilozófiájára, vagyis már megint az Y-generációról beszélünk. És még fogunk, amíg csak a Z-generáció át nem veszi az uralmat. Bár arról még fogalmunk sincs, hogy ők miben „utaznak” majd. A munkaterek egyedisége és különleges szín- és bútorhasználata pedig az alkalmazottakat is ösztönzi, hiszen a kollégákat büszkeség tölti el, hogy ilyen kúl irodákban dolgozhatnak, a jelölteket pedig vonzza az extrém környezet. Számos fifikás megoldás segítheti az irodatervezést, így például egy videojátékokat befogadó kis sarok lehetőséget ad az alkalmazottaknak, hogy kicsit kilépjenek a mókuskerékből, vagy egy színes és izgalmas struktúrájú tárgyaló inspirálhatja a dolgozókat a kreatív gondolatokra.

A technológiai vállalatokra jellemző a legextrémebb munkakörnyezet kialakítása, és náluk a közösségi érzés a kulcskérdés. Ez ennek az iparágnak a kultúrájában is megvan, lásd a Google és a Facebook irodáit. A startup-cégek és a már befutott high-tech társaságok ráadásul ezekkel a különleges munkahelyekkel úgy tűnnek fel a munkaerőpiacon, mint az alfahímek, akik a párzás időszakában a legmenőbbnek és a legerősebbnek akarnak látszani. Hiszen egyre több zsenire van szükségük ezeknek a cégeknek, hogy piacvezető szerepüket, illetve feltörekvő lendületüket megőrizzék, és mint tudjuk, a talentum nem terem meg minden bokorban. Ráadásul azt sem hátrányos, ha a kantinban a jó fizetés mellé ingyen étel-ital dukál, és még a masszázs-számlát is a cég fizeti.

Lássuk hát a Forbes 10 lekúlosabb irodáját!

1. Epic

A cég veronai irodájában is számos szürreális őrület található, egyik közülük az a helyiség, amely olyan, mint egy New York-i metró.


 


 


 


 


 

2. Google

Persze ők nem maradhatnak ki. Magasan nyerik egyelőre az extrém irodák versenyét.


 


 


 


 


 

3. Microsoft

Nekik is illik belehúzni, ha már technológiai cég, és még tán az antarktiszi pingvinek is hallottak róla.


 


 


 


 

4. Infosys

Az egyik legnagyobb indiai IT-cég, és ha a szubkontinens lakossága közelíti az 1 milliárd főt, akkor el tudjuk képzelni, hogy egy ekkora cég mit is viríthat a dolgozóknak. Például egy saját bejáratú bowlingpályát és egy úszómedencét.


 


 


 


 


 

5. Box

Ők is valahol Kaliforniában székelnek, nem épp rossz ómen, és úgy látszik, szeretik a hintapalintát.


  

 


 

6. Facebook

Naná! Jól is nézne ki egy lista nélkülük.


 


 


 


 


 

7. Groupon

Ezek meg mint a zöld emberkék. Őrültek és ufók!


 


 


 


 


 

8. Edelman

Egy chicagói PR-cég. Mindenhol vannak irodáik. Íme egy laza válogatás.


 


 


 


 


 

9. Autodesk

Azért ők is tudnak virítani.


 


 


 


 


 

10. HUMAN Healthy Vending

Itt is van őrület bőven, csak győzzük túlélni!


 


 


 


 

fotók: glassdoor.com

SOCIAL BOX