6500 új munkahely létesül

Czomba Sándor hozzátette: 2010 óta minden évben közel megduplázták e vállalkozói szektor munkahelyteremtő beruházásainak pályázati keretét, az idén 13 milliárd forintot fordítottak erre a célra. Az államtitkár ismertette, hogy a 2014-20 közötti uniós tervezési ciklusban 1200 milliárd forintot terveznek a foglalkoztatás bővítésének elősegítésére, ez a forrás hozzájárulhat ahhoz, hogy 2020-ra egymillió új munkahely jöjjön létre. […]

Czomba Sándor hozzátette: 2010 óta minden évben közel megduplázták e vállalkozói szektor munkahelyteremtő beruházásainak pályázati keretét, az idén 13 milliárd forintot fordítottak erre a célra. Az államtitkár ismertette, hogy a 2014-20 közötti uniós tervezési ciklusban 1200 milliárd forintot terveznek a foglalkoztatás bővítésének elősegítésére, ez a forrás hozzájárulhat ahhoz, hogy 2020-ra egymillió új munkahely jöjjön létre.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárnak, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének tájékoztatása szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán Komárom-Esztergom megyéből összesen 32 mikro-, kis- és közepes vállalkozás nyert el támogatást munkahelyteremtésre. Összesen 136 új állást hoztak létre, miközben a 250 millió forintos támogatás hozzájárult a vállalkozások által fenntartott 208 munkahely megőrzéséhez.

A pályázók 106 regisztrált álláskereső foglalkoztatását vállalták. Az államtitkár a pályázatok iránti érdeklődés felkeltésében kiemelte a megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a munkaügyi központ szerepét.

Marcali László az MTI-nek elmondta, vállalkozásuk egy robotizált fröccsöntő gép beszerzésére nyert 14 millió forintos támogatást, a fejlesztéssel a meglévő öt dolgozó mellé további hét regisztrált álláskeresőnek tudnak munkát adni.

A társaság 1984 óta műanyagtermékek, autóalkatrészek, flakonok előállításával foglalkozik, 2013-ban 450 millió forintos árbevételre számítanak. Jelenleg két telephelyen dolgoznak, terveik szerint az esztergomi ipari parkban néhány év múlva saját, 1000 négyzetméteres telephelyet hoznak létre.

SOCIAL BOX