Butiképítészet a gyümölcsös közepén, egy konténerben

A 25 négyzetméteres kis építésziroda az ausztráliai Victoriában található, és ha van butikborászat és butikügynökség, akkor van butiképítésziroda is. A helyi klimatikus viszonyokat és a faunát tekintve azért nem lehet rossz dolguk az alkotóknak. Az építészek igazán organikus környezetben alakították ki főhadiszállásukat, mert a két konténerszerű építmény egy gyümölcsösre néz, vagyis a tervek kialakításánál és […]

A 25 négyzetméteres kis építésziroda az ausztráliai Victoriában található, és ha van butikborászat és butikügynökség, akkor van butiképítésziroda is. A helyi klimatikus viszonyokat és a faunát tekintve azért nem lehet rossz dolguk az alkotóknak. Az építészek igazán organikus környezetben alakították ki főhadiszállásukat, mert a két konténerszerű építmény egy gyümölcsösre néz, vagyis a tervek kialakításánál és az új ötletek begyűjtésénél kikérhetik a természet véleményét is, már pedig az nem szokott tévedni. 

A tájépítész, ha a székében ül, akkor közvetlenül egy kis parkosított udvarra néz, talán hogy folyamatosan arra trenírozza magát: hogyan lehet ebben a művilágban némi zöldet csempészni az üveg és a beton közé. A munkatér és a tárgyaló között valójában csupán egy informális elválasztó elem található, így praktikusan tárgyalni és dolgozni is lehet ugyanabban a nyúlfarknyi térben.

Az épületek homlokzatán újrahasznosított hullámpalák veszik körbe az üvegfelületeket, amelyek oly légiesek, hogy szinte egy térbe helyezik a munkaasztalokat és a gyümölcsösöket. Vagyis se kint, se bent, így mindenütt. Magyarán a természet lágy ölén záporozhatnak a gondolatok, az organikus ötletek így könnyebben artikulálódnak a tervezőasztalon. Belül pedig a nyers padló és a mennyezet ellenpárjai a hófehér falak. Minden nyílászáró, munkaasztal és szék szintén egyedi tervezésű asztalosmunka. Már csak az a kérdés, hogy az ötletes és olcsó iroda boszorkánykonyhájában miféle termékek  születnek?


 


 


 


 


 


 

Fotók: Branch Studio Architects
 

SOCIAL BOX