Amikor a hóhért akasztják avagy hol dolgoznak az építészek

Az iroda nagy belmagasságú terei már-már loftos hangulatot teremtenek, de a vibráló színek és barátságos formai megoldások egy igazi otthont varázsolnak az építésziroda munkatársai számára. Számos helyiség szolgálja a munkatársak kényelmét, a legkülönbözőbb funkciókra is megoldást kínál a praktikus és elegáns kialakítás. Modern recepció fogadja a látogatókat. A pult üvegfelületére egy alaprajzot printeltek, rögtön jelezve […]

Az iroda nagy belmagasságú terei már-már loftos hangulatot teremtenek, de a vibráló színek és barátságos formai megoldások egy igazi otthont varázsolnak az építésziroda munkatársai számára. Számos helyiség szolgálja a munkatársak kényelmét, a legkülönbözőbb funkciókra is megoldást kínál a praktikus és elegáns kialakítás. Modern recepció fogadja a látogatókat. A pult üvegfelületére egy alaprajzot printeltek, rögtön jelezve a vendégnek, hogy hol is tartózkodik éppen.

A recepciós pult mellett a téglafalhoz egy sárga létrát támasztottak, amely egyfajta különleges installációként szolgál, mintegy kifejezve, hogy a tervezés és építkezés sohasem áll le, mindig új és új projektek kivitelezése zajlik, itt tettre készen várják az ügyfelek megrendeléseit. A recepció melletti váróhelyiség színes puffjai pozitív hangulatot teremtenek, a várakozás közben a látogatót azonnal beszippantja az iroda meleg és barátságos atmoszférája. Mögötte pedig bambuszfal biztosítja a természetes miliőt.

A tervezőgárda a nyitott irodatérben kapott elhelyezést, ahol csoportokban dolgoznak a munkatársak. Ez a fajta ülési struktúra lehetővé teszi az együttműködő munkastílus megvalósítását, felgyorsítja az információcserét és a kommunikációt. A fehér munkaállomásokkal nagyszerű kontrasztot képeznek a szürke padlószőnyeget fedő nonfiguratív, dinamikus formák, amelyek így együtt visszafogott, mégis ötletes helyszínt biztosítanak az alkotó munka számára.

A színes íróasztalfiókok és a tárolószekrények tetejére helyezett színes ülőpárnák egyrészt modern, kortárs teret formálnak, másrészt a játékos szenvedélyt is becsempészik az irodába. Ráadásul az ülésre is alkalmas tároló szekrények rögtönzött informális megbeszélések terepe is lehet, így újabb funkcióval gazdagodik a munkaállomások közvetlen környezete, és az íróasztaloknál zajló komoly munka és információcsere szinergiája is megvalósulhat ugyanabban a kis térben. A világítási kialakítás a LED-rendszeren alapul, amely gazdaságos és környezetbarát technológia.

A konyha járófelülete marokkói stílusú csempékkel van borítva, amelyre rusztikus, fa étkezőasztalt helyeztek. A fehér konyhaszékek ellenpontozzák az asztal stílusát és színvilágát. A konferenciaterem pedig az étkező fölé nyúló galérián található, ahová egy dizájnos lépcsősor vezet. Ebben a viszonylag kis térben tényleg valamennyi funkció helyet kapott, és szinte minden adott ahhoz, hogy az itt dolgozók úgy érezzék: valójában az otthoni irodájukban dolgoznak papucsban és kényelmes „játszóruhában”.


 


 


 


 


 


 


 


Fotók: Uzi Porat

SOCIAL BOX