Matricakirályok Amerikából

A Pocket Change mobilalkalmazásokat készítő San Francisco-i startup cég, amely tényleg vadonatúj vállalkozás, hiszen mindössze 2011-ben alapították. A cég egy igazán kreatív, a közösségi szellemet erősítő, ám lehetőleg költséghatékony munkatérre vágyott. Mindezt a Blitz megteremtette számára. A hatalmas ablakok szinte hívogatják a természet fényt, amely nem is rest, és egyenesen özönlik az irodába, a fehér […]

A Pocket Change mobilalkalmazásokat készítő San Francisco-i startup cég, amely tényleg vadonatúj vállalkozás, hiszen mindössze 2011-ben alapították. A cég egy igazán kreatív, a közösségi szellemet erősítő, ám lehetőleg költséghatékony munkatérre vágyott. Mindezt a Blitz megteremtette számára. A hatalmas ablakok szinte hívogatják a természet fényt, amely nem is rest, és egyenesen özönlik az irodába, a fehér téglafalak pedig egyfajta klasszikus hangulatot teremtenek.

A Blitz által tervezett iroda nem csak nyitott teret formál tárgyalókkal és étkezővel, hanem egy olyan különleges bárt is megalkottak, amely az utcáról látható, és ezáltal a járókelők figyelmét is felkeltik. A tervezők kevesebb, mint hat hét alatt úgy alakították a különleges belső tereket, hogy a szűk büdzsé ellenére valami nagyot „durrantsanak”. Az eredmény igencsak kedvező, hiszen funkcionális, energikus, lendületes munkaterek jöttek létre, amelyet igazán otthonának érezhet a Pocket Change csapata.

A közösségi szellem elősegítése különösen fontos volt a cég számára, ennek egyik szemléletes példája, hogy az étkező olyan, mintha otthon a vasárnapi ebédet fogyasztanák el családtagjaik körében. Valamint senkinek sincs saját helye, mindenki oda ül, ahol éppen helyet talál magának. A tárgyalószobákat is igénybe lehet venni, ha valakinek egy időre privát térre van szükségese. A meleg színek, az üvegfalak és az egyszerű dekoráció egy vendégbarát atmoszférát jelenítenek ezekben a kisebb szobákban; a fehér szőnyeg és a hanggátló elemek pedig kellő intimitást kölcsönöznek.

A tervező ügyes praktikákkal csökkentette a kialakítás költségeit, így például szőnyegeket is felhasználtak olyan terekben, ahol a zajcsökkentés szükséges, és egyedi fali matricákat helyeztek el az iroda egyes falain, amelyek hatása a költségeiket messze meghaladja, ugyanakkor egyfajta szervezőelemnek is beillik. Rusztikus berendezési tárgyakat is felhasználtak, így például a bárban elhelyezett szarvasagancs trófea tradicionális jelleget biztosít a helyiségnek, ugyanakkor a friss színek a legújabb dekorációs trendeknek is megfelelnek. Szóval ez esetben az olcsó húsnak híg a leve közmondás igazsága szerencsére nem érvényesült.
 

SOCIAL BOX