A Kayak.com a perspektívák bűvöletében ég

A Kayak.com egy online utazási ügynökség, amelynek honlapján közel 400 ezer szálloda közül választhatunk, mindemellett autót is bérelhetünk. Valamint egy mobilalkalmazást is kifejlesztettek, amelyet okostelefonon és táblagépen is használhatunk. A Bostontól észak-nyugatra található Concord városában kialakított technológiai központjuk 2008-ban készült el, azonban a cég folyamatos fejlődésének köszönhetően bővítették az irodatereket. A közel 3000 négyzetméteres bővítés […]

A Kayak.com egy online utazási ügynökség, amelynek honlapján közel 400 ezer szálloda közül választhatunk, mindemellett autót is bérelhetünk. Valamint egy mobilalkalmazást is kifejlesztettek, amelyet okostelefonon és táblagépen is használhatunk. A Bostontól észak-nyugatra található Concord városában kialakított technológiai központjuk 2008-ban készült el, azonban a cég folyamatos fejlődésének köszönhetően bővítették az irodatereket. A közel 3000 négyzetméteres bővítés főként az együttműködő tereknek, a konferenciáknak és az alkalmazottak munkaállomásainak ad majd teret.

A narancs-fehér színkombináció – amely a Kayak.com logószínei – igazán izgalmas közeget teremt a munkatársak számára, a nagyvonalú térszervezés, a különleges perspektívák és az erőteljes kontúrokat alkotó vonalak mind-mind egy magabiztos, határozott, ám innovatív cég munkakultúráját és ars poeticáját jelenítik meg, ahol az alkalmazottak is elhiszik, hogy csak előre visz az út. A mindent uraló üvegfelületek transzparens, tiszta közeget teremtenek, ahol nem a „sunyi” kis beugrók, öblök, sarkok uralják az épületet, hanem egy légies, kreatív dizájn „szervezi” a munkatársak mindennapjait. Semmi sallang, oda nem illő „befurakodó” kütyü, idegen test, csak a minimalizmus lehengerlő jelene és jövője.

A korábbi irodaterek dizájnelemeinek megfelelően alakították ki az új területeket, vagyis ez a lenyűgöző atmoszféra a korábbi miliő mintegy továbbélése, hogy a harmónia a két fázis között biztosítva legyen. Ez a második fázis a 2008-ban elkészült munkahely alatt lett elhelyezve, ahol új társalgó, rekreációs és meeting terek alakultak, valamint egy kisebb részekre osztható tárgyalótermet is berendeztek további munkaállomásokkal együtt. A régi és új munkatereket egy vadonatúj, látványos lépcsősor köti össze, amely különleges perspektívákat tár fel, és egyfajta high tech-érzést kölcsönöz az interiörnek. A lépcsősor mentén helyezték el a kávézót, amely az egyes munkacsoportok közötti informális megbeszélésekre is alkalmas. Hiszen csak lefutnak a lépcsőn, és máris ott van a bár igazi scifi-díszletekbe burkolózva.