Így néz ki egy iroda, ahol szabadon garázdálkodtak a festők

A SquareTrade költözésének meglehetősen prózai oka volt, hiszen egyszerűen kinőtték régi irodájukat. A gyorsan növekvő társaság immár közel 500 munkatársat foglalkoztat, akik számára nagyobb és innovatívabb irodát kerestek. Az új cégközpontnak természetesen követnie kellett az aktuális vállalati kultúra-trendeket, hiszen mostanában a cégek azt kívánják kommunikálni a külvilág és az ügyfelek felé, hogy náluk a demokratikus […]

A SquareTrade költözésének meglehetősen prózai oka volt, hiszen egyszerűen kinőtték régi irodájukat. A gyorsan növekvő társaság immár közel 500 munkatársat foglalkoztat, akik számára nagyobb és innovatívabb irodát kerestek. Az új cégközpontnak természetesen követnie kellett az aktuális vállalati kultúra-trendeket, hiszen mostanában a cégek azt kívánják kommunikálni a külvilág és az ügyfelek felé, hogy náluk a demokratikus munkafilozófia az uralkodó, vagyis a bűvös együttműködő munkamódszerekben hisznek. Ennek eredményeként a hatalmas iroda központi eleme, vagy – ha úgy tetszik – lüktető szíve az étkezőt és a kávézót is befogadó kantin lett, ahol aztán mindenki mindenkivel interakcióba és egyéb mozgáskultúrába keveredhet.

A társaság a Design Blitz építészirodát bízta meg a projekttel, amely nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen több helyen is szorított a projekt. Így meglehetősen szűk büdzsével kellett dolgozniuk, ráadásul a határidő sem a harmadik évezred vége felé konvergált. A Blitz végül egy átlátható, hatalmas transzparens teret tervezett modern, világos és egyszerű stílusban, amely több akadályt is legyűrt, hiszen egyszerre pipálták ki a trendi szócskát, miközben a költségvetés vékony brifkóját sem terhelték agyon. És valóban, ha körbenézünk, akkor láthatjuk, hogy a színes és formás alakzatokat nem valamiféle hatszáz éves olasz manufaktúrában gyártatták le méregdrágán, igaz, nem is egy velencei palotába szánták, ellenben modern, kényelmes és impulzív atmoszférát teremtettek.

Alapvetően a fehérre fókuszáltak: ez a szín jelenti a kiindulópontot, amely a legfőbb határoló felületekre jellemző, így a többi elem már ehhez alkalmazkodva artikulálja a teret. A fehér egyben integráló tényezőként is működik, hiszen a színkavalkádban könnyen széteshetne a struktúra, és egy katyvasz alakulhatna ki. Úgy is mondhatjuk, hogy a kint és a bent kontrasztjában a fehér jeleníti meg a kintet, míg a bentet, vagyis az egyes helyiségeket vibráló, meleg színekkel pingálták ki. Összesen 15 színt alkalmaztak a kialakítás során a tervezők, és az eredmény végül meglehetősen harmonikus képet mutat.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

SOCIAL BOX