Valóságshow másképp. Jusztícia új irodaházba költözött

A Central Fine Collection Agency (CJIB) nevével ellentétben igencsak „vaskalapos” feladatokat lát el, hiszen a holland igazságügy-minisztérium egyik intézményeként funkcionál, többek között büntetéseket szed be és rendeleteket tartat be. Ehhez képest az új irodaházuk meglehetősen barátságosra sikeredett, a letisztult formák és ízléses színek egy több száz főt foglalkoztató szolgáltató központban is megállnák a helyüket. A […]

A Central Fine Collection Agency (CJIB) nevével ellentétben igencsak „vaskalapos” feladatokat lát el, hiszen a holland igazságügy-minisztérium egyik intézményeként funkcionál, többek között büntetéseket szed be és rendeleteket tartat be. Ehhez képest az új irodaházuk meglehetősen barátságosra sikeredett, a letisztult formák és ízléses színek egy több száz főt foglalkoztató szolgáltató központban is megállnák a helyüket. A holland Jusztícia – úgy látszik – szereti a mátrixot, legalábbis a homlokzatok hálós szerkezete erre enged következtetni, de hát Németalföldön amúgy is meglehetősen liberálisan gondolkodnak jó néhány dologról.

Az új irodaépület tervezésének fókuszában az állt, hogy a belső terek kiváló minőségben készüljenek el, vagyis a külső rovására az interiör hangsúlyos szerepet kapott. Ez a cél realizálódik az átlátható homlokzatokban, amelyek egy optimális kapcsolatot biztosítanak a környezettel, mindehhez kapcsolódnak a nagyobb belmagasságok, és a nagyszerű terek. Az épület szíve a hatalmas átrium, így a ház karakterét alapvetően meghatározza a monumentális belső tér. Ilyesképpen a K&H székház többszörösen díjazott épületével rokonítható ez a holland irodaház. A belsőépítészek nagyszerűen kihasználták az épület adottságait, és a már többször emlegetett épület-transzparenciát respektálták a kialakítás során.

A CJIB új székhelye négy szintet tartalmaz, a földszinten számos tárgyalót alakítottak ki, egy előadótermet, valamint egy multifunkcionális helyiséget is. A három emeleten pedig rugalmas nyitott irodákat terveztek a kor követelményeinek megfelelően. A tárgyalók befogadóképessége eltérő, így a legkülönbözőbb munkafázisoknak is nagyszerű helyszínei lehetnek. Ezeknek a szobáknak a forma- és színvilága is eltérő, így a dizájn is reflektál az egyes munkamódszerekre. A multifunkciós terem pedig percek alatt berendezhető a szükséges bútorzattal, így ez a jolly joker-szoba számtalan aktivitásra ad lehetőséget. Szóval boldogan és légies könnyedséggel büntetik az állampolgárokat. Ha kell. Ha nem. Vagyis összekevertem Magyarországgal.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Fotók: TEAM 4 Architecten

SOCIAL BOX