Érdemes megnézni! Ide költözött az építőipari multi

Az ausztrál John Holland az infrastruktúra, az energia és a közlekedés területein kínál piacvezető szolgáltatásokat Ausztráliában, Távol- és Közel-Keleten egyaránt. A cég az elmúlt 60 évben számos mérnöki és konstrukciós újítást vezetett be, amelyek mára az ipar meghatározó sztenderdjeivé váltak. A cég jelentőségét jól jelzi, hogy 6500 alkalmazottjuk szerte Ausztráliában és más országokban. Egyedülálló szakértelemmel […]

Az ausztrál John Holland az infrastruktúra, az energia és a közlekedés területein kínál piacvezető szolgáltatásokat Ausztráliában, Távol- és Közel-Keleten egyaránt. A cég az elmúlt 60 évben számos mérnöki és konstrukciós újítást vezetett be, amelyek mára az ipar meghatározó sztenderdjeivé váltak. A cég jelentőségét jól jelzi, hogy 6500 alkalmazottjuk szerte Ausztráliában és más országokban. Egyedülálló szakértelemmel rendelkeznek például az alagúttervezésben, az ivóvíz-, és a szennyvíz-kezelésben, valamint a vasútépítésben és –üzemeltetésben – tehát tevékenységi körük meglehetősen sokrétű és szerteágazó.

A Melbourne-i iroda a cég új stratégiai központjaként funkcionál, vagyis a lokáció kiemelt jelentőséggel bír a társaság életében. A tervező futurespace a múltból merített, hiszen a John Holland számára egyfajta bemutatótermet formált, ahol a cég múltbeli öröksége kommunikál a jelen növekedést jelző eredményeivel. A munkahely kialakítása során felhasznált anyagok a tervezés kulcselemei voltak, hiszen általuk azonosítani lehet mind a múlt sikereit, mind a jövő reménységeit. Gavin Harris, a futurespace egyik igazgatója szerint a John Holland felismerte azt, hogy a vállalati kultúra az üzleti teljesítmény egyik fontos hajtóereje, és a munkahely jelentős szerepet játszik az alkalmazottak elkötelezettsége szempontjából.

A tervezők szoros munkakapcsolatot ápoltak a megrendelő céggel az ötleteléstől egészen a kivitelezésig, hogy minden egyes részlet a társaság üzleti világképével összhangban álljon. A John Holland által megvalósított infrastrukturális projektekben alkalmazott anyagokat építettek be a vadonatúj irodaterekbe is, így a beton, az acél, az üveg és a kő használata rögtön szembeötlő. Az érkező ügyfelek azonnal ráhangolódnak a cég fő tevékenységi köreire, és az az érzetük támad, hogy ez egy igazán professzionális cég, ahol valóban tökéletes szolgáltatásban lehet részük.

A minimalista lobby letisztult világában mindössze egy betonpanelből álló recepció és egy ülőgarnitúra található. A pult mellett egy hatalmas projektoron a cég munkáit vetítik a látogatók számára, így mire a kuncsaft a megfelelő célszemélyhez eljut, már tisztában van a John Holland képességeivel és küldetésével. Ugyanezek a grafikai elemek tűnnek fel más helyszíneken is, amely az innovációt és az új technológiák alkalmazását szimbolizálják. A céget mint brandet az erős színek és más vizuális elemek jelenítik meg a belső terekben – ezek a megoldások szintén a jövő felé tett lépéseket hivatottak képviselni. Többféle típusú helyiséget terveztek a különböző munkastílusok számára, így nagy központi tereket találhatunk az együttműködő tevékenységek számára, de csendes cellákat és üvegpanelekből kialakított tárgyalókat is igénybe vehetnek az alkalmazottak. A fenntarthatóságot szintén kiemelten kezelték a megvalósítás során, hiszen a hulladékanyagokat újrahasznosítják más projekteknél.


 


 


 


 


 


 


 


 

Fotók: Nicole England Photography
 

SOCIAL BOX