Bepillantunk a kulisszák mögé. Egy nap a facility menedzser életéből

„Általában fél 9 körül érek be az irodába, közel 1 órát vesz igénybe az út vidékről. Az utazás alatt már kezdődik a nap, indulnak a munkahelyi telefonok, de most a feleségemmel is beszéltem. A szűkebb csapatból én kezdek legkésőbb, most 9 után értem be, két kollégám már javában dolgozott a 3. emeleti nyitott irodarészen. Az […]

„Általában fél 9 körül érek be az irodába, közel 1 órát vesz igénybe az út vidékről. Az utazás alatt már kezdődik a nap, indulnak a munkahelyi telefonok, de most a feleségemmel is beszéltem. A szűkebb csapatból én kezdek legkésőbb, most 9 után értem be, két kollégám már javában dolgozott a 3. emeleti nyitott irodarészen. Az első teendőm az e-mailok áttekintését követően a napindító meeting. A mai listában szerepelt többek közt néhány ajtó fóliázása, a tárgyalókban lévő táblák felületkezelési problémája, a takarítási ügyek átbeszélése.

A félórás megbeszélést követően lemértük a biciklitárolóban lévő pingpong asztal előtti részeket, ahova csúszásgátló felületet teszünk, mivel az eddigi megoldás már nem biztonságos. 10:00-tól másfél órán keresztül több jelentkezőt hallgattunk végig kollégáimmal, és a biztonsági, recepciós szolgálatot adó cég vezetőjével. Elégedett voltam a jelentkezőkkel, nagy részük már dolgozott a keresett pozícióhoz azonos állásban. Őket mind behívjuk majd próbanapra, és akivel a csapat a legszívesebben dolgozna együtt, illetve meg tudunk egyezni, kap majd állandó belépőkártyát.

11:30-tól a bejövő levelekkel dolgoztam, számlákat hagytam jóvá, telefonok. Ajánlatokat futottam át a szennyesedény tálcákhoz: mindhárom emeleten tervezünk ilyeneket kihelyezni a konyhákba. A problémát kollégám jelezte: küldött egy fényképet, melyen csészékből, tányérokból összeálló halmot lehetett látni a mosogatóban. Bár van egy takarító kolléga, aki ezeket napközben intézi, ilyen mennyiséggel nem lehet megbirkózni, és biztosítani kell a csaphoz való hozzáférést. Gyors intézkedés a földszinten: egy asztal beállításához hívtak.

13:00-tól könnyű ebéd a céges kantinban, melyet egy kolléganőmmel közösen költöttem el. Fontosnak tartom az emberi kapcsolatok ápolását, azt gondolom, egyszerre kell szót érteni tudni liftszerelővel, külföldi vezetővel, asszisztenssel. Ezért igyekszem mindenkihez szólni, segíteni, javasolni számára pl. hangfogó állványt, ha közlekedési útvonal mellett van a munkaállomása.

Utána rövid egyeztetés következik egy belső hírlevélhez, a tartalmat már átmentettem a tablet gépemre, melyet mindig magammal viszek, és az egyszerűbb feladatokat, hazavitt munkákat ennek segítségével végzem el. 14:15-kor megjött a fóliás cég képviselője. Elkezdte felrakni a belátásgátlókat, ám hamar kiderült, nem pontos méreteket hozott. Kértem, vegye le a rosszakat, és hozzon újakat. Ezután megnéztük, a konditeremben lévő fitneszgépeket miként tudná lefóliázni, néhol már nem esztétikus a burkolat.

Az egyórás program után ismét vissza az e-mailok elé: az irodapark üzemeltetőjének levelébe merültem el, melyet egy korábbi kérdés kapcsán küldött. Lezárásához közeledik a helyi éttermi szolgáltató kiértékelése. Adatokat kell majd szolgáltatni a fenntarthatósági riporthoz: könnyű dolgunk lesz, idei évben erős belső kampányt szerveztünk  a zöld iroda érdekében. Újabb találkozó – köztük már kötetlenebb témákkal is. Nemrég záródott a cég rendezvénye, erről is beszéltünk munkatársammal. Utolsó menet a számítógép előtt, illetve egy gyors bejárás: két aznapi hibajelzést, köztük egy hibás külső árnyékolóról szólót vizsgáltam ki. Ma egy csöndesebb nap volt: 15 bejövő, 6 kimenő levél, közel fordított arányú, de ugyanolyan mennyiségű telefonhívás.

17:45: indulás haza, Pátyra. Este biciklizést terveztem. Igyekszem hetente legalább kétszer sportolni, ami jellemzően futás, vagy kerékpározás. Megvan a motiváció: jövőre is szeretnék rajthoz állni a Balaton kerülő túrán. 20:00-tól családi körben vacsorázás, majd tévézés, olvasgatás, fürdés. A nap vége 23 órakor volt számomra.”

Névjegy

Csik Attila (43) 14 éve tölti be ezt a posztot. Kezdettől fogva támogatta facility oldalról az akkor 30 fős cég nagyvállalattá alakulását. Korábban a Budapest Filmnél, és egy banknál dolgozott hasonló pozícióban. A mátrix szervezet miatt az Ausztriában székelő regionális főnökének is beszámolási kötelezettséggel tartozik, ezért munkájában gyakran használja angoltudását. Nős, két gyermek édesapja.

SOCIAL BOX