Két új bérlő a Bank Centerben

A közelmúltban két új bérlő, az EUCham és a Hays Hungary foglalta el helyét a belvárosi irodaházban, utóbbi az Eiffel Tér Irodaházból költözik át. A két új „lakó” együtt 568 négyzetméter területet foglal el. A Bank Centerben működő cégek elégedettségét jelzi, hogy három vállalat is meghosszabbította szerződését. A Proinvest Kereskedelmi és Befektetési Kft és a […]

A közelmúltban két új bérlő, az EUCham és a Hays Hungary foglalta el helyét a belvárosi irodaházban, utóbbi az Eiffel Tér Irodaházból költözik át. A két új „lakó” együtt 568 négyzetméter területet foglal el.

A Bank Centerben működő cégek elégedettségét jelzi, hogy három vállalat is meghosszabbította szerződését. A Proinvest Kereskedelmi és Befektetési Kft és a European Licensing Magyarország Kft mellett a Finalyse Budapest Kft. bővült is. A PSI-CRO Magyarország Kft. pedig érvényes szerződése mellett foglal el nagyobb területet. A szerződéshosszabbítások és bővülések összesen 1020 négyzetméterre vonatkoznak.
Mozgalmas nyara volt tehát a prémium irodaháznak, hiszen az új bérleti tranzakciókkal együtt összesen 1588 négyzetméterre írtak alá szerződést.

A Bank Center bérbeadottsági szintje jelenleg 88 százalék, ami kiemelkedő eredmény a jelenlegi fővárosi irodapiacon, ahol az átlagos bérbeadottság 80%-os. A Bank Center több mint 10400 négyzetméter irodaterületet adott bérbe az elmúlt 12 hónapban, amely jelentősen meghaladja az épület belvárosi irodapiaci részesedését.

Az irodaház üzemeltetői szerint a népszerűség egyik oka, hogy az aktuális nyugat-európai trendeket követve a pénzügyi negyed környezetét a költséghatékony zöld technológiával párosítják. Az épület teljes gépészeti felújítása 2013 első negyedévében  fejeződött be, és nemsokára megkapja a környezetbarát megoldások alkalmazását értékelő BREEAM minősítést. A felújítás révén a Bank Center 15-20 százalék energia-megtakarítást ért el, valamint 2009 óta a teljes üzemeltetési költségek több mint 20 százalékkal csökkentek. „A bérlőknek az exkluzív helyszín és az energiatakarékosság különleges kombinációját tudunk nyújtani, ezért vagyunk képesek a budapesti átlagot meghaladó bérbeadottsági szintet elérni” – mondja Éles Anett, a Bank Center bérbeadási vezetője.

A Bank Centernek az új partnerekkel együtt összesen 62 bérlője van, amelyek jelentős része multinacionális pénzügyi területen tevékenykedő vállalat, illetve kormányzati szerv. Az elmúlt 12 hónapban szerzett új bérlők listáján idéntől, többek között olyan neves cégek szerepelnek, mint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Four Seasons Dental Clinic, a Magyar Éremkibocsátó Intézet vagy a Booking.com.

Az irodaház a GLL Real Estate Partners kezelésében van, a bérbeadási és ingatlanüzemeltetési tevékenységét az Avestus Real Estate végzi.

SOCIAL BOX