ÖkoRulez – Másképp is hajthatod!

A KÖVET Egyesület célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer újragondolása elkerülhetetlen, és az azt leíró és modellező tudomány, a közgazdaságtan is paradigmaváltásra érett. Meggyőződésünk, hogy ebben nagy szerepe van a helyi lakosoknak, döntéshozóknak, vállalkozóknak és különösen a fiataloknak, egyetemistáknak. A projektnek egy öt állomásból építkező roadshow ad keretet. Az […]

A KÖVET Egyesület célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer újragondolása elkerülhetetlen, és az azt leíró és modellező tudomány, a közgazdaságtan is paradigmaváltásra érett. Meggyőződésünk, hogy ebben nagy szerepe van a helyi lakosoknak, döntéshozóknak, vállalkozóknak és különösen a fiataloknak, egyetemistáknak.

A projektnek egy öt állomásból építkező roadshow ad keretet. Az egyes helyszíneken különböző témákban, de hasonló keretek között kapnak ízelítőt az érdeklődők a fenntarthatóság kulcskérdéseiből, és az azokra adható válaszokból. A másfélnapos eseményeken az egyes témakörök szakértői adnak áttekintést a legfontosabbnak tartott, illetve általuk kutatott témákról.

Győrben (szeptember 19-20.) az ökológiai lábnyom kérdését járják körül a szakértők, Keszthelyen (október 3-4.) az új közgazdaságtanról, a bionómiáról esik szó, Zalaegerszegen (október 10-11.) a globális rendszerválságról folyik eszmecsere, Kaposváron (november 7-8.) a Valóban Felelős Vállalat-modell lesz a téma. Pécsett (november 21-22.) pedig a korábbi helyszínek témáiból kapnak összefoglalót a résztvevők. Az előadásokat kerekasztal-beszélgetések követik helyi vállalkozók, civilek, tudósok és politikusok részvételével. A KÖVET programja ugyanis arra az alapvetésre épít, hogy a helyi problémákat a helyi emberek, vállalkozások ismerik a legjobban, és a megoldásokat is csak velük közösen érdemes megalkotni. Másrészről az is fontos kiinduló pont, hogy a fenntartható gazdaság záloga az erős régiókban és a decentralizálásban rejlik.

A projekt az üzleti élet következő generációját kívánja megszólítani, és egy asztalhoz ültetni a jelen vállalkozóival, gazdasági szakembereivel, döntéshozóival és az érintetteket képviselő szervezetek vezetőivel. A program egy több fordulóból álló verseny keretében vonja be az egyetemista korosztályt. A verseny célja egy olyan, helyben megvalósítható vállalkozás üzleti és egyéb terveinek elkészítése, amely megfelel a fenntarthatóság szempontjainak. A versenyen elnyerhető díjakat úgy alakították ki, hogy azok révén a legjobb üzleti tervek, ötletek megvalósíthatóbbá, életképesebbé és fenntarthatóbbá váljanak. A díjak között így kedvező hitellehetőség, menedzsment-tanácsadás, képzés, tréning, illetve fenntarthatósági szaklap- előfizetés is megtalálható lesz.

SOCIAL BOX