Jön, jön, jön az Irodaházak Éjszakája! Ne mulassza el!

A „Design Hét Budapest” szeptember 27-október 6 között kerül megrendezésre immár tízedik alkalommal, és egészen fantasztikus programokkal várják az érdeklődőket. Az évről évre közel háromszáz együttműködő partnerrel megvalósuló és hatvanezer látogatót vonzó eseménysorozat keretében a nemzetközi és hazai alkotásokat felvonultató nyitókiállításra a Design Terminál kiállítóterében várják a látogatókat, de lesz Nyitott Stúdiók, Vásárlási akció, illetve […]

A „Design Hét Budapest” szeptember 27-október 6 között kerül megrendezésre immár tízedik alkalommal, és egészen fantasztikus programokkal várják az érdeklődőket. Az évről évre közel háromszáz együttműködő partnerrel megvalósuló és hatvanezer látogatót vonzó eseménysorozat keretében a nemzetközi és hazai alkotásokat felvonultató nyitókiállításra a Design Terminál kiállítóterében várják a látogatókat, de lesz Nyitott Stúdiók, Vásárlási akció, illetve a design túrák és a gasztro programok is folytatódnak, míg a rendkívüli népszerűségnek örvendő, felnőtteknek és gyerekeknek szóló workshopok köre is tovább bővül. 2013-ban a fesztivál a kortárs design határátlépéseivel foglalkozik, vagyis azokkal a közös halmazokkal, amelyeket a design alkot az építészettel, képzőművészettel, kézművességgel vagy éppen a digitális technológiákkal.

Az eseménysorozat részeként a Europa Design Zrt. is többféle programmal is várja az érdeklődőket. Az Europa Design Zrt. többek között olyan cégek irodáinak belsőépítészeti kialakításában vagy irodabútorokkal történő berendezésében vállalt szerepet, mint az Avis Budget, a Xapt vagy éppen a LogMein, amelyeket irodablog.hu oldalunkon részletesen bemutattunk. Bemutatótermükben a „Design workshop reggelik” során három izgalmas előadásra kerül sor, ahol olyan szakavatott előadók beszélnek közösségi tereink designkultúrájáról, mint például Rex-Kiss Béla építész belsőépítész, a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozatának elnökségi tagja.

Elsőként szeptember 30-án a „Közösségi tereink mobíliái” izgalmas interaktív beszélgetésre kerül sor, ahol az étteremtulajdonos, az irodavezető és a színházigazgató vitatják meg gondolataikat arról, hogy mi is az a jól „működő tér” az éttermek, az előadótermek és a mobil irodák berendezései kapcsán. Október 2-án a „Min ülünk? Avagy a közösségi terek üléskultúrája” program során pedig minden mennyiségben az ülőalkalmatosságokkal foglalkoznak, ahol a vendégelőadó személye egyelőre titok. Közösen tárhatjuk fel a székek rejtélyét, hogy mitől is különleges egy szék, mitől az ami, mi különbözteti meg az egyik széket a másiktól, vagyis igazi szék(foglaló) akadémiába csöppenhet a kíváncsi érdeklődő. A „Kommunikációs terek és technológia a bútordesigner szemével” október 4-i rendezvényen egyedülálló interaktív beszélgetés keretein belül válaszol a kérdésekre Wolfgang Sexl, a Wilkhahn képviselője.

Ha pedig az előbb felsorolt izgalmas témák, beszélgetések és előadók nem elégítenék ki a design iránt érdeklődők figyelmét, akkor jöhet a Nagy Éjszakai Kaland, azaz az „Irodaházak éjszakája” október elsején 20 óra és október másodikán hajnali 2 óra között. Az éjszakai buszos design túra különböző, A+ minősítésű és B kategóriás „meglepetés” irodaházaknál áll meg, ahol a résztvevők építész- és belsőépítész kritikusok, illetve helyi szakemberek vezetésével járhatják be az épületeket akkor, amikor a dolgozók már mély álomba szenderültek. Az Irodaházak Éjszakáján miénk az egész irodatér!

A workshopok és éjszakai kalandok mellett még egy kiállítás is vár minket, amely a „Wilkhahn gyár első száz éve” címet viseli, vagyis egy igazi időutazáson is részt vehetünk. A Design Hét Budapest ideje alatt folyamatosan látogatható kiállítás során megismerhetjük azt az izgalmas magyar innovációt is, amely a 100 éves német designcég termékeiben található.

A részvételi szándékot, kérjük, jelezze a marketing@europadesign.hu e-mail címen (Kontakt: Feuertag Ottó). A részvétel ingyenes, de a limitált férőhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött.
 

SOCIAL BOX