Utazás az olasz stílus jegyében

Folyamatosan mozgásban vagyunk, életünk nagy részét teszi ki az utazás, mely lehet munka vagy éppen szórakozás, de fontos, hogy stílusosan tegyük. Az olasz design, mint az élet minden területét, így az utazás témakörét is áthatja, meghatározza, gondoljunk csak a luxus Ferrari sportkocsikra, a legendás Fiat 500-asra, a Furla  vagy a Coccinelle gyönyörű táskáira, kesztyűjeire, a […]

Folyamatosan mozgásban vagyunk, életünk nagy részét teszi ki az utazás, mely lehet munka vagy éppen szórakozás, de fontos, hogy stílusosan tegyük. Az olasz design, mint az élet minden területét, így az utazás témakörét is áthatja, meghatározza, gondoljunk csak a luxus Ferrari sportkocsikra, a legendás Fiat 500-asra, a Furla  vagy a Coccinelle gyönyörű táskáira, kesztyűjeire, a Dainese motorosruháira. Nem beszélve a népszerű Moto Guzzi, Ducati és Aprilia motorokról, a Vespa kult-robogókról és a különleges Bianchi, Wilier és Pinarello kerékpárokról vagy a Campari által képviselt életérzésről. Ezen cégek design darabjaival kívánja az esemény bemutatni a valódi “dolce vita”-t, egyfajta metszéspontot képezve az utazáshoz használt stílusos divatdarabok, kiegészítők és különleges járművek felvonultatásával.

Az ingyenesen látogatható kiállításon az érdeklődők megcsodálhatnak egy 1965-ös évjáratú Ferrari 330 GT veteránautót, egy Ferrari F430 Challenge versenyenyautót, valamint  a fotókiállítás segítségével betekintést nyerhetnek a Ferrari márkanév által képviselt legendás örökség, a szenvedély, a hagyomány, a design és a technológia harmónikus összefonódásának részleteibe. A látogatók találkozhatnak az 500-as család Fiat 500C by Gucci kabrió változatával és a Fiat 500L, valamint a legújabb Fiat 500L Living modellváltozatával is.

A kiállítás keretében Obendorfer Dávid magyar származású, nemzetközileg elismert, jelenleg Olaszországban élő designer a Bank Center meghívására érkezik Budapestre, hogy exclusive előadást tartson az autó formatervezésről. Az előadást október 2-án 17:00 órakor hallgathatják meg az érdeklődők a Bank Center Konferenciatermében. Dávid 2001-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetem ipari formatervező szakán. Diplomamunkaként a Fiatnak tervezett egy négytagú modellcsaládot, ennek köszönhetően 2002 januárjában szakmai gyakorlatra hívták az ALFA ROMEO-hoz. Jelenleg az OFFICINA ITALIANA DESIGN-nál dolgozik Bergamóban. Egyedi járműtervei megmutatják az autóiparnak, hogy a múlt formatervei nem elfelejthetők, hanem újragondolandók.

Az előadás ingyenes, az érdeklődők az event@bankcenter.hu e-mail címen regisztrálhatnak október 1-ig. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben rögzítik és válasz emailben kerülnek visszaigazolásra.

Kiállítók: Ferrari Budapest, Aprilia, Vespa, Fiat, Campari, Furla, Wilier, Bianchi, Moto Guzzi, Coccinelle, Dainese, Ducati, Pinarello

A kiállítás időtartama: szeptember 27-től október 6-ig, minden nap 8-20 óráig, Bank Center aula
Az előadás időpontja: október 2., 17:00, Bank Center Konferenciaterem
Cím: 1054, Budapest, Szabadság tér 7., Bank Center

A kiállítás a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat hivatalos része, kiemelt rendezvénye.

További info:
facebook.com/bankcenteroffices
bankcenter.hu
 

SOCIAL BOX