Sikeres részvénytranzakcióját követően tőkét emelt a Business Telecom

A társaság szeptember 9-20 között lezajlott nyilvános részvényértékesítési tranzakcióját követő tőkeemelés támogatja a Budapesti Értéktőzsdén és a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett vezető hazai alternatív távközlési cég optimális tőkeszerkezetének fenntartását, független távközlési hálózatának bővítését és jövőbeli piaci akvizíciók végrehajtását. A tőkeemelésből származó új részvényeket a budapesti és a frankfurti tőzsdére egyaránt bevezetik. A Business Telecom Nyrt. igazgatótanácsának […]

A társaság szeptember 9-20 között lezajlott nyilvános részvényértékesítési tranzakcióját követő tőkeemelés támogatja a Budapesti Értéktőzsdén és a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett vezető hazai alternatív távközlési cég optimális tőkeszerkezetének fenntartását, független távközlési hálózatának bővítését és jövőbeli piaci akvizíciók végrehajtását. A tőkeemelésből származó új részvényeket a budapesti és a frankfurti tőzsdére egyaránt bevezetik.

A Business Telecom Nyrt. igazgatótanácsának 2013. szeptember 24-én megtartott ülésén azt a határozatot hozta, hogy a társaság alaptőkéjét 15.677.100 forinttal, az addigi 870.288.000,- azaz nyolcszázhetvenmillió-kettőszáznyolcvannyolcezer forintról 885.965.100,- azaz nyolcszáznyolcvanötmillió-kilencszázhatvanötezer-egyszáz forintra emeli. Az alaptőke-emelés zártkörű részvényjegyzéssel történt, 156.771 darab névre szóló, 100 forint névértékű, darabonként 1.104,69 kibocsátási értékű törzsrészvény zártkörű kibocsátásával. A részvények névértéke és kibocsátási értéke közötti különbözet, amely a szeptember 24-i határozat értelmében 157.506.260 forint, a Business Telecom Nyrt. tőketartalékába kerül.

„Tőkeemeléseink a BTel bevált gyakorlata alapján a konzervatív pénzügyi tervezés részét képezik, és a cég sikeres üzleti modelljével szoros egységet alkotva erősítik azt az eredményességet, amely a pénzügyi eredményeinkben évről évre megmutatkozik” – emelte ki Takács Krisztián, a Business Telecom Nyrt. elnök-vezérigazgatója. – „A mostani, azaz a frankfurti tőzsdei bevezetésünk óta végrehajtott első tőkeemelés hozzájárul a BTel optimális tőkeszerkezetének fenntartásához, így cégértéknövelő fejlesztések, eszközberuházások, akvizíciók, saját hálózatbővítések és a termékkínálat további szélesítésének alapjait teremti meg.”

A Business Telecom 2013. szeptember 9-20 között lezajlott sikeres tőzsdén kívüli nyilvános részvényértékesítése során a társaság papírjaiból 453 millió forint feletti értékben vásároltak hazai magánbefektetők. A mostani tőkeemelést megelőző három év során a Business Telecom kibocsátási értéken összesen mintegy 1,7 milliárd forint értékben emelt tőkét.
 

SOCIAL BOX