Jól teljesít az üvegipari vállalat

A 2013-as csoportszintű árbevétel meghaladja a válság előtti szintet jelentő 7 milliárd forintot. A létszám negyven fővel növekedve 440-re nő. A hazai építőipar hónapok óta tartó növekedése jótékonyan hatott a Jüllich Csoport tevékenységére is. A magyar üvegipar vezető vállalkozása egy sor hazai nagyberuházás beszállítója. Speciális Jüllich üveget építettek be többek közt a Merdeces kecskeméti irodaházába, […]

A 2013-as csoportszintű árbevétel meghaladja a válság előtti szintet jelentő 7 milliárd forintot. A létszám negyven fővel növekedve 440-re nő. A hazai építőipar hónapok óta tartó növekedése jótékonyan hatott a Jüllich Csoport tevékenységére is. A magyar üvegipar vezető vállalkozása egy sor hazai nagyberuházás beszállítója. Speciális Jüllich üveget építettek be többek közt a Merdeces kecskeméti irodaházába, az Audi győri gyárába, a Sheraton első magyarországi hoteljébe.

Az elkövetkezendő hónapokban befejeződő nagyberuházásokat – így a Futureal Váci úti irodaházát, az FTC Üllői úti valamint a DVSC debreceni stadionját is – a székesfehérvári üzemből kikerült biztonsági üvegekkel látják el. Továbbra is meghatározó jelentőségű az osztrák piac, ahová magas árkategóriába számító három rétegű biztonsági üveget szállít a Jüllich Glas. A magyar és német piacon egyaránt a fellendülés jelei mutatkoznak a szolár üzletágban. Az olcsó kínai import visszaszorulásával ismét versenyképes lett az a minőségi szolár termékcsalád, amelyet Székesfehérvárról szállítanak. A Jüllich Solar által közelmúltban aláírt szerződések értelmében egy 1,5 MW-os és egy 600 kW-os rendelést szállítanak le Magyarországon, Németországban pedig egy ottani forgalmazó céggel kötöttek szerződést az ottani szállításokra.

Jüllich Ádám cégtulajdonos értékelése szerint a TÜV minőségi biztosítással és 20 éves garanciával ellátott szolár termékek 60-70 százaléka német exportra kerül a következő években. A cég vezetője áttörésnek értékeli, hogy megérkezett az első megrendelés a Jüllich Solar átlal kifejlesztett homlokzati épületburkolásként is használható szolar rendszerre is – Magyarországról! Jól alakulnak a csoport egyéb tevékenységei. Az autóüveg gyártás idén 10 százalékkal bővül – így a 100 ezer darabos kiszállítással 600 millió forintos forgalmat ér el. Az üvegipari gépgyártás a fellendülés jeleit mutatja és nő a veszélyes hulladék tárolására alkalmas konténerek gyártása is. Stabil vevőnek számítanak a szlovák, horvát és osztrák vasutak – részükre idén is jelentős mennyiségű speciális terméket szállítanak.

A kedvező piaci környezetben idén a 2008-as válság előtti szintre emelkedik a csoport árbevétele: az idei évre várt 7,1 milliárd forintos szint lehetővé teszi, hogy 40 fővel növeljék a munkavállalói létszámot. Így 440 főre bővül a Jüllich Csoport dolgozóinak köre. A csoport export árbevétele 2013-ban már 55 százalékot tesz ki a teljes forgalomból. Ez 2008-ban még csak 10 százalék volt!
 

SOCIAL BOX