Egy fantasztikus iroda Moszkvában. Avagy orosz medve delíriumban

A DK Projekt egyedülálló irodák, éttermek, üzletek tervezésével foglalkozik, ezért az új munkahelyük kialakításánál is az volt a fő cél, hogy kombinálják a funkcionális irodát a bemutatóteremmel. Olyan kortárs helyszín jött létre, amely méltóképpen képviseli a legújabb trendeket is, hiszen ahogy fogalmaznak: a szabadság az egyetlen stílus. A belsőépítészeti kialakításnak ugyanakkor illeszkednie kellett abba a […]

A DK Projekt egyedülálló irodák, éttermek, üzletek tervezésével foglalkozik, ezért az új munkahelyük kialakításánál is az volt a fő cél, hogy kombinálják a funkcionális irodát a bemutatóteremmel. Olyan kortárs helyszín jött létre, amely méltóképpen képviseli a legújabb trendeket is, hiszen ahogy fogalmaznak: a szabadság az egyetlen stílus. A belsőépítészeti kialakításnak ugyanakkor illeszkednie kellett abba a különleges miliőbe, amely az irodát is befogadó épületet jellemzi. Hiszen a DK Projekt az Artplay Design Centre nevezetű házban kapott helyet, ahol két dizájniskola és a Moszkvai Filmakadémia is működik, valamint számos kiállításnak is helyet ad az intézmény – vagyis a Megabudka igazán innovatív és sokszínű helyszínen alakíthatta ki az új cégközpontot. Az Artplay Design Centre egyébként egy régi gyártelepre költözött, ahol közel 75 ezer négyzetméternyi területen a felújított épületekben pezsgő művészeti élet zajlik.

Olyan dinamikus helyet kellett kreálni, amely egyrészt kényelmes az alkalmazottaknak, másrészt a partner kommunikációs ügynökségek számára is kellően inspiratív legyen, hogy itt rendezzenek workshopokat és előadásokat. Az elkészült „mű” a dizájn és a kommunikáció valódi bemutatóterme lett, amely sikerrel adaptálta a genius locit, azaz a hely szellemét. A színvonalas és látványos térben dizájnerek, építészek és más kreatívok oszthatják meg legújabb termékeiket a nagyérdeművel, vagyis a DK Project igazi találkahelye lett az innovációnak és a legújabb trendeknek. A kialakítás is bizonyítja, hogy az építészek megszabadulva a hagyományos tervezési konvencióktól, a térre immár úgy tekintenek, mint egy művészeti alkotásra, vagyis a dizájn és a funkcionalitás egyedülálló egységére.

A Megabudka a hagyományos horizontális zónák mellett vertikálisan is építkezett, hiszen az iroda centrumában egyedülálló installáció keretében kétszintes fémszerkezetet telepített, amely 13 különböző méretű téglatest-formából áll össze. Az egyes blokkok különböző magasságban töltik meg a teret, és mindegyikük egyedi funkcióval rendelkezik, hiszen van közöttük munkaállomás, tárgyaló vagy éppen kávézósarok. A szimpla faburkolatok pedig kiemelik az egyes blokkok dinamikáját. A kis kuckók belső komplexitását a dekoratív és dizájnelemek széles tárháza biztosítja, miközben az élénk színek a kifinomult világítási megoldásokkal keverednek.

 

 

 

 

SOCIAL BOX