Új forradalmárok foglalják el a magyar munkaerőpiacot

Az irodablog.hu több mint fél éve van jelen az online médiapiacon, mint az iroda.hu csoport egyik legfiatalabb gyermeke, és ez idő alatt nem csak számtalan nemzetközi cég nagymenő irodáját mutatta be, hanem a hazánkban működő vállalkozások új munkahelyeit is igyekezett górcső alá venni, illetve megismertetni a hazai publikummal. És ezek az irodák bizony világszínvonalról tanúskodnak. […]

Az irodablog.hu több mint fél éve van jelen az online médiapiacon, mint az iroda.hu csoport egyik legfiatalabb gyermeke, és ez idő alatt nem csak számtalan nemzetközi cég nagymenő irodáját mutatta be, hanem a hazánkban működő vállalkozások új munkahelyeit is igyekezett górcső alá venni, illetve megismertetni a hazai publikummal. És ezek az irodák bizony világszínvonalról tanúskodnak. Mind a tervezés, belsőépítészeti kialakítás, mind a koncepció, mind a modern munkafilozófiát szem előtt tartó alaprajzi struktúra ezt támasztja alá. Az Y-generáció Magyarországon is gőzerővel benyomul a munkaerőpiacra, igényeik a szemünk előtt artikulálódnak, a közösségi terek, informális helyszínek, rekreációs-relaxációs szobák előtérbe kerülnek. Babzsákok, csocsóasztal, biciklitároló, zuhanyzó és még sorolhatnánk azokat az eszközöket, amelyeket az új idők szelei hoztak magukkal a Kárpátok bércei közé.

Avis Budget

E tekintetben legalább rohamléptekkel zárkózunk fel a nyugati sztenderdekhez. Igaz, ezek csupán kezdemények, új forradalmárok a hatalmas kukoricatáblán, de már gyűjtik a termést a góréba. Hamarosan egyre többen lesznek, míg végül az új generációk kikényszerítik azt, hogy ez a gondolkodásmód jelentse a főáramlatot. És nem lehet folyton majd a pénzzel takarózni, ami mifelénk amúgy is divat immár több száz éve, hiszen vannak olyan startup vállalkozások, akik nem dollármilliókból, hanem forintszázezrekből építették ki humánus és modern irodájukat, ahol a főnök immár nem egy régi vágású „bútordarab”, hanem egy innovatív elme, aki nem a maga képére akarja formálni a munkatársakat, hanem ő maga próbálja adaptálni az új módszereket.

Distinction

Az irodablog.hu járt több száz munkatársat foglalkoztató SSC-vállalkozás budapesti központjában, nemzetközi, hazai gyökerű startup-cég fejlesztőközpontjában, regionális szerepre törő mobilalkalmazásokra specializálódott vállalkozásnál, minimalista miliőt kialakító kommunikációs ügynökségnél, trendi fejvadászoknál, globális ingatlanügynökség helyi központjában, világszínvonalú ingatlanfejlesztő társaságok helyi irodáiban (itt és itt), közösségi irodában. De még mindig nyitottak vagyunk, még mindig az újra vágyunk, hiszen ezek az inspiratív, ötletes és igazán kreatív terek számunkra is perspektívát nyitnak, arra ösztökélnek minket, hogy a munka nemesít közhelyet érvényesnek tekintsük, és az ég kék, a fű zöld jelszavára úgy bólogathassunk, hogy közben ne érezzük magunkat idejétmúltnak.

JLL

 

Most lassan célegyenesbe érkezik a 4. „Az Év Irodája” verseny, ahová még várjuk a jelentkezőket. Hiszen ez valójában egy hatalmas örömünnep, ahol a 21. századi magyar versenyképességet, talentumot és kreativitást ünnepeljük. Tartsanak velünk!
 

SOCIAL BOX