12 tipp: az energiatudatos irodaház megvalósulásához

Ismét jelentkezik Energiatudatos Irodaház rovatunk, szakmai partnerünk a Pannon Épületenergetika támogatásával. Nézzük a második tippet!  Milyen energetikai eszközök állnak rendelkezésünkre, melyek az energetikai költségek optimalizálásán túl, a bérlők magas szintű kiszolgálását is lehetővé teszik. Rovatunkban Pintér Dánielt kérdeztük a bérlői elégedettség megteremtésének lehetőségeiről: „A bérlők mindennapjait alapvetően befolyásolja az üzemeltető hozzáadott értéke. Az azonnali, felkészült segítség […]

Ismét jelentkezik Energiatudatos Irodaház rovatunk, szakmai partnerünk a Pannon Épületenergetika támogatásával. Nézzük a második tippet!  Milyen energetikai eszközök állnak rendelkezésünkre, melyek az energetikai költségek optimalizálásán túl, a bérlők magas szintű kiszolgálását is lehetővé teszik. Rovatunkban Pintér Dánielt kérdeztük a bérlői elégedettség megteremtésének lehetőségeiről:

„A bérlők mindennapjait alapvetően befolyásolja az üzemeltető hozzáadott értéke. Az azonnali, felkészült segítség elégedettséggel tölti el a bérlőket, míg a kevésbé megbízható üzemeltetés akár tönkre is teheti a bérlő és bérbeadó kapcsolatát. FONTOS, hogy a műszaki hibákat milyen reakció idővel javítja ki az üzemeltető. Ez nem csak a bérlőknek, de a bérbeadóknak is fontos, ennek hiányában komoly bérlőket veszíthetnek.” – hangsúlyozta Pintér Dániel.

„Az Eston közvetítői, értékelői és tanácsadói és ingatlankezelői tevékenysége a kereskedelmi ingatlanok valamennyi részpiacára kiterjed az irodáktól a raktározási ingatlanokig, az üzlethelyiségektől a fejlesztési és befektetési célú ingatlanokig. Cégünk sikereinek záloga, hogy nyitottak vagyunk a fejlesztésekre és az innovatív ötletekre”.  – jelentette ki Pintér Dániel.

Energiatudatosság és a bérlői igények

Egyértelműen kijelenhető, hogy a bérlők keresik a korszerű, mérőeszközökkel felszerelt energiatudatos épületeket, hiszen ezek energia költsége, akár 20-40%-al is csökkenhet. Ezek feltétele a mérési pontok megléte vagy ennek hiányában az új mérési pontok kijelölése. „A bérlők szempontjából felmerültek azon igények, hogy a mindenkori fogyasztásuknak megfelelő üzemeltetési költségek legyenek feléjük kiszámlázva. Lehetőséget kapjanak arra, hogy ezeket a költségeket saját maguk is befolyásolhassák, megtehessék azokat az intézkedéseket, melyekkel tovább csökkenthetik az energiafogyasztásra fordított kiadásaikat. Ezen lehetőség megléte pozitív irányban befolyásolja a bérlői döntéseket, az iroda választás szempontjából” – nyilatkozta Pintér Dániel.

Energia kontroll a bérlők igényeire szabva

Az Energiatudatos Irodaház Programban részt vevő épületek, korszerű adatgyűjtő rendszerrel felszereltek, mely rendszer lehetőséget biztosít az üzemeltetés részére a hatékony és gyors beavatkozásra, műszaki jellegű hibák azonnali javítására. Fontos szempont a bérlők úgynevezett képzése is, mivel a költségcsökkentési célokat a bérlők együttműködése tovább erősíti. A bérlők ezen törekvéseit támogatja Pannon Energetika Energiatudatos Irodaház Programja, hiszen az adatgyűjtés tényekkel támasztja alá a fogyasztási adatokat és lehetőséget biztosít az azonnali beavatkozásra, ezáltal az energia költségek minimalizálására.

Az adatgyűjtő rendszer segítségével megvalósulhat a bérlők felé a fogyasztás szerinti számlázás, valamint negyedéves vagy akár havi jelentések készítése. Ezekben a kimutatásokban lehetőség adódik felhívni a figyelmet a bérlők „túlfogyasztásaira” illetve javaslatokat lehet tenni a jövőbeli energia költségek minimalizálására vonatkozóan. Ezen adatok és kimutatások egyértelműen támogatják az üzemeltetés és a bérlők közötti jó viszony kialakítását és megtartását.

+++

Amennyiben szeretne csatlakozni az Energiatudatos Irodaház programhoz, keresse tanácsadónkat, Kovásznai Krisztinát a 06 30 963 4430 –as telefonszámon vagy tekintse meg weboldalunkat: www.pannonmuhely.hu

SOCIAL BOX